Café - Restaurant Vink

Het café - molenhuis begin 1900 toen Sjef Vink eigenaar was geworden.

Zie ook pagina Vink - Peeters.


 

In 1941 trouwden Thom Vink en Martha Hermans en gingen in het ouderlijk huis van Thom wonen. Zij kregen twee kinderen: Joke en Jos.

Thomas Johannes Vink *Vortum Mullem 21-12-1907 †20-05-1990. Martha Mechtildis Maria Elisabeth Hermans *Wellerlooi 30-01-1909 †Venray 07-12-1980


 

Café Vink in de jaren '50.


 

Het pand ligt op de hoek Sterrenbos - Kasteellaan. Thomas en Martha Vink lieten een veranda in Victoriaanse stijl voor hun café bouwen.

Links naast het café had Sjef Vink een rechthoekige weegbrug aan laten leggen. De brug bestond uit een in de bodem geplaatste bak van gewapend beton met een mechanische weeginstallatie , die in het café stond . De bak was afgedekt met houten planken, verstevigd door een ijzeren band aan weerszijden.


 

Café - Restaurant Sjef en Marijke Vink - Peeters, later zoon Thomas en Martha Vink - Hermans. En zij werden opgevolgd door zoon Jos en zijn vrouw Elly Eickmans.


 

Links Thom Vink met zijn kameraad Thomas Festen. Beide waren hun leven lang verwoed jager.


 

Op deze foto staan Martha Vink-Hermans, KLM piloot Wim van Veenendaal en Martha's schoonbroer Toon Vink - de molenaar.

Het verhaal bij de foto:

Toon Vink kreeg in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog, geregeld bezoek in de lucht door een eenmotorig vliegtuigje dat in Venlo opsteeg.  Afgesproken was dat het toestel, als herkenning in Well enkele keren rondom zijn molen cirkelde. De bestuurders waren een zekere Aarts uit Venlo en ene Wim van Veenendaal. Beide waren gezagvoerders bij de KLM en in hun vrije tijd vlogen ze dus vanaf het vliegveld op de Venlose heide. In 1956 stuurde de inmiddels gepensioneerde piloot van Veenendaal deze foto naar Toon Vink met op de achterkant bijgevoegde tekst :

Kerstmis 1956,

Waarde Toon Vink,

Hierbij als een bewijs van de vriendschap een foto van ons beiden met je lieve schoonzus. Ik hoop je gauw weer eens te zien en dan wat langer bij en aan de tapkast! Beste wensen voor 1957,

je Wim van Veenendaal


 

Thom Vink hield in zijn Sterrenbos een aantal wilde zwijnen.


 

De hertenwei van Thom Vink met op de achtergrond het gebouwtje waar tot 1885 de machines van de rosoliemolen  in stonden.


 

Thom Vink in 1974.


 

Na ruim 115 jaar wordt het horecapand verkocht en komt er een einde aan de generatie kasteleins Vink.