Café-zaal Màntje Klabbers / Onder de Linden

Volgens de gegevens in het gemeentearchief bouwde Gerhard Klabbers in 1883 de eerste zaal, die echter door brand verwoest werd. Maar, Onder de Linden  is weer uit de as herrezen. In 1907 verrees een nieuwe zaal, die echter in 1944 door artillerievuur beschoten werd en moest worden afgebroken.

 Màn en Marie Klabbers bouwden naast de zaak, in 1927, een smal huis toen ze trouwden. In 1952 werd de café en in 1953 de zaal herbouwd. Tot 1972 werd de zaal beheerd door de fam. Klabbers.


 

In 1963 wordt er door Karel en Wiel Klabbers met militairen gebiljart.

1963. Links aan de tap Arno Hebben (Bölles).  Kastelein dochters Truus en Annemie Klabbers amuseren zich  in het café. De Militairen van de pontonniers van Keisersveen waren in het kasteel gestationeerd. Als taak werkten ze aan de ontbossing aan de oostkant van de Rijksweg in Bergen. Hier werd een compleet nieuw dorp uit de grond gestampt. Men noemde het Nieuw Bergen.

  

Café Zaal Klabbers - Muziek Zaal - Harmonie Zaal - Onder de Linden - de Gouden Hoef en opnieuw Onder de Linden heeft de laatste honderd jaar verschillende eigenaren en huurders gehad.

Vanaf 1983 waren dat Gerhard en Marijke (Moet) Klabbers van Hees - daarna zoon Màntje en echtgenote Marie Klabbers - Wijnhoven. Verder o.a.  in 1972 Pierre en Annie van den Hoef -  1 juli 1979 Henk van Loveren - 1 april 1980 Jo en Ans Engelen - Martien en Leny Jans  en tot heden Gerdien en Sjaak Janssen. De laatste jaren werd de zaal hoofdzakelijk gebruikt als dansschool Martine. In 2012 kocht dochter Martine Janssen het hele complex van de Brand Bierbrouwerij en haar ouders Sjaak en Gerdien runnen nu enkel nog het café. Harmonie de "Vriendenkring" had tot 3 september 2010 clublokaal in "Onder de Linden". 

In onderstaande fotoalbum een kleine impressie door de jaren heen.

(Aanvullingen zijn welkom!) 

 

Gambrinus, de legendarische koning van het bier

Proost !

v.l.n.r. (de tafel rond): van Dinteren - Piet Linders - Wim Weijs - Mich. Simons - Piet Vloet - Wim Laarakker en Gert Hagens

 

Meer informatie en foto's staan onder:

Familie Màntje en Marie Klabbers - Wijnhoven  en onder Jeu Klabbers