Zoek

Tinus en Nel Stevens - Simons

Op 10-10-1940 trouwde Tinus Stevens van Manus Stevens en Catharina Elspass  met zijn overbuurmeisje Nellie Simons van tuinder Sjang Simons en Betje Coenders 

Tinus was verzekeringsagent van beroep en ook bekend als dirigent van onze harmonie 'De Vriendenkring'.


 

De jonge moeder Nellie Stevens-Simons met haar eerste kind, dochtertje Elly, in de kinderwagen.

Het is 1941 en ze staat voor het pad naast het huis (niet zichtbaar) van haar ouders Sjang Simons en Betje Coenders.

Achter haar de winkel van Helm Zegers. Dat pand zou tijdens de evacuatieperiode, bij de beschieting van de kazerne op het latere dorps- of kermisplein, onherstelbaar beschadigd worden. In 1953 bouwde Louis Koppes op de plek van de winkel Zegers een nieuwe woning.


 

Tinus en Nel in 1943 met de twee oudsten: Elly en Herman.

De familie woonde toen nog in de Nicolaasstraat in bij de familie Richard Klabbers-Munsters


 

Na de oorlog vond het gezin tijdelijk onderdak in een huisje aan de Grotestraat, naast de winkel van Drika "Sürgers" Rutter en aan de oprit van de familie Leo Koppers. Daar werd Ineke geboren. Op de achtergrond links het huis van bakker Karel Janssen aan de overkant van de straat.


 

Tinus en Nel met Jan, Elly en Herman t.g.v. Elly's Eerste H. Communie in 1948.

Op de achtergrond de achterbouw van het huis van de weduwe Verdijk, later de familie Sjef Klabbers en Wiel Daniëls.


 

Jan, Elly, Marian, Ineke en Herman buiten op de bank.

Jan valt er nog net niet af. Deze foto is van ca. 1948. Het gezin was toen al verhuisd van de Grotestraat 29 naar de Kasteellaan 22, op de hoek met de Nicolaasstraat. Overigens was er toen nog geen sprake van adressen met straatnamen en huisnummers. Kasteellaan 22 was toen nog E81.


 

Vader Tinus in de tuin achter zijn huis, met op de achtergrond de bomen van de gaarde van het kasteel. Rechts (niet zichtbaar) de Kasteellaan.


 

Alleen Marleen moest nog geboren worden. In 1951 bij de kassen van opa en oma Simons-Coenders. Staand v.l.n.r.: Herman, Jan en Elly. Zittend v.l.n.r.: Ineke, Michel en Marian


 

Herman (inmiddels al saxofonist bij de harmonie), Michel en Elly Stevens met nichtje Toos Verblackt. De foto is van Kermis 1952.


 

Marian en Michel op Hemelvaartsdag 1953 in de tuin van het ouderlijk huis op de Kasteellaan 22


 

In 1953 is al duidelijk welke kant het opgaat met de kinderen van dirigent Tinus. Vlnr Herman met saxofoon, Michel met trommel, achterneefje Jopie Stevens met vlag en Jan met piccolo-fluit.


 

Ineke en Elly "op de stang" voor het ouderlijk huis, midden jaren 50.


 

Marleentje op het "muurke" aan het pad naar de voordeur, ca. 1958.

Rechts op de achtergrond de "kiepeköj" achter in de tuin.


 

In 1958 werd de hele familie Stevens op de foto gezet.  Boven, Herman (1943).  Verder vlnr.:  Michel  (1950) - Ineke (1946) - moeder Nel (1916-1992) met de jongste: Marleen (1955) - vader Tinus (1910-1997) - Marianne (1947) - Jan (1944) en Elly (1941-2009).


 

En Marleentje een paar jaren later "op de stang", voor de toen nog rijkelijk met klimop begroeide erker van het ouderlijk huis.


 

Deze foto mag natuurlijk niet ontbreken bij een beschrijving van de familie Stevens. In spiksplinternieuwe harmonie uniformen poseert vader Tinus in 1963 met zijn kroost, inclusief schoonzoon Frans Laarakker, voor het huis aan de Kasteellaan.


 

In 1972 was Tinus 50 jaar lid van harmonie "de Vriendenkring" en ontving op het St. Cecileafeest een koninklijke onderscheiding.


 

Tinus Stevens, 20 juli 1975 op zijn 65ste verjaardag.

 

In 1984 verhuisden Nel en Tinus naar een woning op Kloosterhof.