Jongensschool

Voordat deze school in 1882 gebouwd werd, was de Openbare Lagere School aan de overkant van de straat. Op die plek naast het oude kerkhof staat nu een bungalow, Grotestraat 9. Tot het jaar 1901 gingen ook alle kinderen uit Wellerlooi in Well naar school.

In 1926 begonnen de zusters met apart onderwijs voor de meisjes, eerst in enkele lokalen van dit gebouw. Op 1 januari 1930 werd het 7e leerjaar verplicht en werd dit schoolgebouw te klein.De school werd verbouwd en er kwam een aparte meisjesschool in de Grotestraat. Deze nieuwe Kindje Jezusschool werd op 3 september 1930 ingezegend werd door Pastoor Esser. Bovenstaande gebouw werd vanaf toen dus de jongensschool. De Grotestraat heette in die tijd Schoolstraat.

Het hoofd der school was in die tijd  hoofdmeester Jos Schreurs. Later werden dat  Meester Frans Vullings en Meester Vollenberg. 

Veel jongens zullen zich nog wel herinneren hoe orde, netheid en discipline gehandhaafd werden. Ongehoorzaamheid, hoe dan ook, werd er met een 'latje' uitgeslagen...!

 

Een van de klaslokalen aan de achterkant van de school met zicht op de buitentoiletten.


 

Uit de krant van 14-11-1961


 

Pomp op het schoolplein in 1961


 

De poetsvrouw aan het werk in 1961


 

De krantenartikelen zijn van november en december 1961


 

 In 1976 werd het schoolgebouw door brand verwoest.

Het gebouw werd later als jeugdhuis voor o.a. de verkenners, gidsen, meisjesclub, de Soos (Soos Swlabr - 1969/1970) gebruikt. Nog weer later als bibliotheek. Nu staat er een bungalow, gebouwd in 1976-77 door Toon Koppers, die het huis de naam "Plankenhof" gaf, genoemd naar de Plankenweg die in vroeger tijden links achter de school/ woning lag. Het ijzeren hekwerk op de voorgrond van bovenstaande foto is gedeeltelijk blijven staan en nog steeds intact.