Zoek

75 jaar Vrijheid. Vieren en Herdenken in Well

De organisatie is in handen van: "Werkgroep 75 jaar Vrijheid, vieren en herdenken in Well".

Woensdag 4 maart is de onthulling van monument  'Wing of Freedom' aan de Ontginningsweg te Nieuw Bergen.

Zaterdag 7 maart is er in de St. Vituskerk een H. MIS om 19.00 uur om alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Medewerking van Harmonie de Vriendenkring. Aansluitend een bezoek aan het gedenkteken bij de St. Vituskapel.

Vrijdag 17 april  is er 's avonds in de dorpskern een programma voor de jeugd een vossenjacht, genaamd "JACHTSEIZOEN".

Zaterdag 18 april begint om 10.30 uur een CONCERT van het stemmenorkest De Kracht van een Lied in de St.Vituskerk.
* Om 12:00 uur is bij de St. Vituskapel de onthulling van het GEDENKTEKEN "Ter herinnering aan de Wellenaren die omgekomen zijn door oorlogsgeweld als gevolg van de Tweede Wereldoorlog" m.m.v. Gilde St. Antonius en in aanwezigheid van veel familieleden van de slachtoffers.
* In de Buun is van 14:00 - 21:00 uur de EXPOSITIE geopend "Tweede Wereldoorlog Well".
* In de dorpskern en in de Buun vindt vanaf 14.00 uur de eerste Wellse Dorpsquiz  "DÖRPSKWIS Wette WELL? Wette Nie?"  plaats voor alle inwoners, jong en oud. Wie is de slimste, snelste, creatiefste en handigste groep van Well? Om 20.00 uur vindt in de Buun de grote FINALERONDE plaats, met aansluitend een grandioze FEESTAVOND voor iedereen. In de loop van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

Zondag 19 april is de EXPOSITIE in de Buun van 11.00 uur-17.00 uur geopend.
v.a. 17:00 - 18:00 uur is er buiten rondom de Buun een daverende AFSLUITING met thema Vrijheid-Respect-Verdraagzaamheid. 
Uitgebreide informatie over de invulling van de diverse activiteiten volgt nog.

Het door Archief Well te bouwen gedenkteken aan de St. Vituskapel voor alle Wellse Oorlogsslachtoffers.


 

Wie is de slimste, handigste, creatiefste groep van Well? Op 18 april vindt de eerste dorpsquiz van Well plaats. Benieuwd? Denk alvast na met wie je deze uitdaging aan wilt gaan en meld je aan wanneer het mogelijk is! 

n de dorpskern en in de Buun vindt vanaf 14.00 uur de eerste Wellse Dorpsquiz  "DÖRPSKWIS Wette WELL? Wette Nie?"  plaats voor alle inwoners, jong en oud. Om 20.00 uur vindt in de Buun de grote FINALERONDE plaats, met aansluitend een grandioze FEESTAVOND voor iedereen. In de loop van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer informatie volgt.