Zoek

Bewoners van het Moleneind

 


 

1971. Het pand (nu Moleneind 14) van Toon Vink waar hij stopte met zaken doen.

Op de gevel stond  "A. J. Vink  in Granen".  Dit was het voormalige gebouw van enveloppenfabriek KOVERTO.

 

De achterkant van het pand aan het voetbalterrein in 1971.

 

 

Het pand Moleneind 14 werd verbouwd tot woning voor het gezin Sjef en Annie Vink - Valckx.


 

Voorjaar 1976. Annie Vink - Valckx.


 

Toon Vink en Henk Kwanten (zoon van Harry en Diets)


 

De woning van Toon en Nel Vink, onder aan de Molenberg, in 1959. Ze hadden twee zoons : Sjef en Theo.


 

Sjaak van Jacob Krebbers - Herman Thijssen uit de Sterrenbos en Theo van Toon Vink met Wellse kermis ca.1951 voor de woning van Willem Simons in de Grotestraat.


 

Toon Vink met zoon Sjef


 

Winter 1959.


 

Juni 1927.  Bruidspaar Piet en en Johanna Krebbers - Schreuder.


 

Pand van de Gebr. Krebbers in 1930 aan het Moleneind. Bakker Piet – slager Gert  en smid Jacob hadden hier 3 winkels totdat het pand tijdens het bombardement van 4 december 1944 op de naastgelegen molen onherstelbaar werd beschadigd. Piet bouwde hier na de oorlog een nieuw pand.


 

Uit het programmaboekje van de Wellse sportfeesten in 1935


 

Betsy Krebbers, het dochtertje van bakker Piet en zijn vrouw Johanna.


 

Pand "de Molenhoek". Behalve Hotel - café - pension had de familie Piet Krebbers en later fam. Piet Mercus - Krebbers ook een bakkerij en levensmiddelen winkel.


 

Piet en Bets Mercus - Krebbers trouwden in 1957


 

Opa Piet Krebbers met kleindochter Annemie Mercus en haar ouders Bets en Piet.


 

Hier op Moleneind 17, woonden destijds Sjef en Mie Zeegers - Vink. De bovenetage was vanwege de naoorlogse woningnood verhuurd.  De families Harry Reijnen en Joop van Hulst ( beide mannen waren kommies aan grenskantoor de Wellsche Hut) en meerdere gezinnen woonden in de loop van de jaren in dit pand, zo ook gezinsverzorgsters en Hilde Vrede.

Links van deze twee-onder-een-kapwoning woonde destijds de familie Harry en Diets Kwanten - Verheijen.


 

Frans en Käthe Koppes - Ripkens. 


 

Marga - Hanny en Jan Koppes, de kinderen van Frans en Käthe. Zij woonden aan Moleneind 1.


 

Frans Koppes in gesprek met zijn zus Mina Luijpers-Koppes, die in 't Leuken woonde.


 

1961. Nellie Roosen ('t Zand) links heeft bezoek van haar vriendin Toos Klabbers. De familie Wiel en Pelagja Klabbers - Chlod woonden aan het Moleneind 3. Wiel Klabbers was metselaar / aannemer.


 

Links staat de noodwoning, die gebouwd was op de plek waar eerder de loods stond van de Zuid Nederlandsche Kapokfabriek. Destijds (nadat de fam. Jacob Krebbers en de fam. Zoon - van Soest er na de oorlog in gewoond hadden) woonden hier Sraar en Mia Koppers- de la Haije en kinderen Joep, Hanneke en Mieke.

Jack Krebbers, zoon van Riek en Jan Krebbers - Simons en zijn buurmeisje Hanneke Koppers in 1962.


 

Sraar en Mia Koppers - de la Haije. Later verhuisden ze van het Moleneind naar de St. Barbarastraat.


 

Theo Krebbers, zoon van Jacob de smid.

De tweede Prins in ons dorp was Theo Krebbers. Als echte Wellse jongen zei hij tegen zijn vriendin Hannie: "Kôm, weej gon naor d'n Prinsenbal".  Hannie wilde wel mee en was benieuwd wie er prins zou worden. "Ik in ieder geval niet, zei Theo. Hij kon liegen alsof het gedrukt stond. Bij de zaal aangekomen had hij een smoesje. " Ik mot nog efkes nor keplaon Schreurs", zei hij. Hij ging er tussenuit om terug te komen als Prins. Met een grote babykop op zijn hoofd, dacht hij niet herkend te worden. Maar zijn zus Minni herkende Theo aan zijn ring en Hannie aan zijn manieren!

Zijn statiefoto liet Theo maken bij van Wiekeren in Kevelaer. Toen de hele vereniging met Carnaval bij de rondgang langs de cafés ook " de Wellsche Hut " aandeed, kreeg men daar een rondje. " Duut ze d'r hier mar allemôl enne van de smid uut 't Mèr", bestelde Bèr van de Fransen-boer. De smid zelf was er niet bij, maar hij heeft wel alles moeten betalen....


 

Bruidspaar Theo en Hannie Krebbers - van Rens.


 

Lange tijd was dit de trots van Theo Krebbers: Zijn Amerikaanse 1957 Ford Costum 300 Sedan.


 

Theo in de vrachtwagen, moeder Trui - zoon Sjaak - een chauffeur en vader Jacob Krebbers. Zie ook pagina Fam. Krebbers-Pingen


 

Onder aan de Molenberg zitten hier v.l.n.r. Gerdie Thissen (van postbode Thissen, Grotestraat), Martha Gaspers van het Ambonezenkamp en Minni Krebbers van smid Jacob Krebbers.

Zie ook: Woonoord / Kamp de Oude Molen


 

Gerard en Claar Smals - Herckenrath trouwden op 25-06-1946​.

Zie ook Huize de Molenberg


 

Henk Kuster *Zeddam 30-10-1920 †04-01-1993, getrouwd met Stien Wijers, voor hun woning aan het Moleneind in de winter van 1968. Dochter Trinet woont nog steeds in haar ouderlijk huis met partnerJan Lanjouw.

Zie ook pagina fam. Wijers - Remmen


 

Het tankstation van Grad Wijers, later werd het BP station aan de rotonde bij de Rijksweg / Brugweg.


 

Samen op de foto in september 1956 naast de weegbrug bij café Thom Vink.

Staande v.l.n.r.: Joke Vink - Toos en Frans van Kraaij (kinderen van An Wijers) en zittend Leon Kwanten en José Vullings.


 

Hier zit Leon met een zoontje van pensiongasten in de voortuin van de fam. Harrie Kwanten aan de Rijksweg. Het is augustus 1954 en de familie probeert in de zomerperiode wat geld bij te verdienen met pensiongasten. Op de achtergrond staat een Zuidoosterbus en de achterkant van de Marechausseekazerne is ook duidelijk te zien.

Beide bovenstaande foto's werden ons vanuit Zuid-Afrika gestuurd door Leon van den Bosch - Kwanten.


 

Joke Krebbers en Jet Kwanten, ca. 1952 op de Wellse kermis


 

Molenaar Toon Vink en zijn buurman Grad Wijers zitten voor het huis van Grad aan het Moleneind.

In de rubriek Molens kunt u meer over Toon Vink lezen.


 

Bovenstaande foto uit 1962 van Grad Wijers laat zien, dat hij zelfs op latere leeftijd het fietsen repareren niet kon laten.

Grad was in Well bekend vanwege zijn garage en fietsenzaak. Zijn "Gazelle" en Simplex" fietsen werden in Well jaren lang veel gekocht. Hij was getrouwd met Kaat Wijers-Remmen.

(De naam Wijers staat fout geschreven boven de deur) Zie ook de pagina Wijers-Remmen


 

Toon Vink en Harry Kwanten op bezoek bij buurman Grad Wijers. Onder de dikke kastanje boom werd veel gepraat. Ook over de oorlog. Men noemde het daarom weleens de Engelse hoek.

De bromfiets is van Toon Vink. Hij toerde er heel Well mee af.

Harry Kwanten (schilder) *Gennep 22-07-1907 †Well 14-03-1985 was op 02-11-1935 getrouwd met Diets Verheijen *Broekhuizen 11-09-1913 †07-10-1979. Het gezin Kwanten - Verheijen woonde rechts naast Wijers aan de Rijksweg.

Harry woonde eerder in de Grotestraat en was een zoon van Meester Pieter Jan Hubert Kwanten *Horst 21-01-1871 †Venlo 11-11-1946 en van Henrica Maria Thijssen *Boxmeer 10-04-1874