Zoek

Buurtkamer Eldershof

De buurtkamer in 2011.

De buurtkamer bevindt zich aan de achterkant van Blok B, het middelste gebouw en is sinds april 2011 geopend. Niet alleen bewoners uit de wijk Kloosterhof en Eldershof, maar ook senioren uit Well en Wellerlooi zijn welkom en weten de weg naar de buurtkamer te vinden. Bezoekers hebben samen al veel leuke dingen ondernomen. Wekelijks kan men in de Buurtkamer o.a. sjoelen, kaarten, scrabbelen, muziek luisteren en Jeu de boules spelen. Of gewoon gezellig kletsen en samen zijn.

Op de eerste zaterdag van de maand komen bezoekers bij elkaar en worden er in de plaatselijke cafeteria frites met snacks gehaald, die daarna gezamelijk worden opgegeten. Iedere maandag is er een senioren gymgroepje actief. De vrijwilligers zorgen dat bezoekers zich welkom voelen en er een leuke sfeer is, met op zijn tijd extra activiteiten. 

Openingstijden Buurtkamer 2011:
Maandag:    14.30 -16.30 uur
Dinsdag:      09.30 -11.30 uur
Woensdag:  09.30 -11.30 uur
Vrijdag:        14.30 -16.30 uur

Op 25-02-2011 tekende het eerste bestuur de stichtingsakte bij de notaris. v.l.n.r. Cor Verkoelen, Truus Frenken-Rothoff, Josephien Kessels-Kopczinski, Broer Klabbers, Helma Klabbers-Slaats en zittend Harry Steeghs.

Het bestuur van 'Stichting Leefbaarheid Ouderen Eldershof ' (S.L.O.E.) zorgt voor de exploitatie en staat elke week met behulp van meerdere vrijwilligers garant voor de aktiviteiten in de Buurtkamer.


 

Destion en de Zorggroep hebben de Buurtkamer gezellig ingericht. De geexposeerde schilderijen worden geregeld vervangen.


 

In november 2012 exposeerde Clifford Gartsen zijn werken. Hij is een kleinzoon van wijlen mevr. Nellie van Rens-Smits.


 

Gezellig koffie drinken, een praatje maken en een kaartje leggen.


 

09-09-2011. Binnen een half jaar na de opening was er reden voor gratis koffie met vlaai.


Een overzicht van enkele activiteiten, o.a. brachten leden van de Scouting Wellerlooi het Vredeslicht naar de Buurtkamer.
Het Vredeslicht deed zijn intrede in Wellerlooi, mede door het initiatief van Piet Deckers. Het brandend Vredeslicht wat jaarlijks rond kerst in Bethlehem wordt ontstoken en daarna door kinderen wordt verspreid over de hele wereld. Zo ontstaat vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Hiervoor ging een groep scoutingleden jaarlijks naar Wenen en de kinderen brachten het Vredeslicht mee terug.


 

Persbericht 28-04-2012 

De bestuursleden van Stichting Leefbaarheid Ouderen Eldershome (SLOE) zijn blij en trots dat  de Buurtkamer Eldershof op 27 april 2012 kan terugzien op een zeer succesvol jaar. Al direct vanaf het begin klikte het goed tussen de vrijwilligers en de bezoekers. De meeste gasten komen alleen voor een praatje en een kop koffie, maar er wordt ook volop gekaart of andere spellen gespeeld, zoals kienen - sjoelen en jeu de boules. In dit eerste jaar kwamen er al meer dan 4500 bezoekers. Uit dit aantal blijkt wel dat het werk van de vrijwilligers niet voor niets is en het wordt door de bezoekers enorm gewaardeerd.

De Stichting dingt met het idee om een beweegtuin te creëren in het park van Eldershome mee naar een prijs van € 50.000,-  De prijsvraag is in 2012 uitgeschreven door "Onze Buurt".

In september 2013 organiseerde de Buurtkamer voor het eerst een jaarlijks terrasfeest met live orkest voor alle senioren. Meer dan 7000 bezoeken waren er al sinds de opening van de Buurtkamer.

23-01-2016  Zaterdagmiddag werden de bewoners van Eldershof opgeschrikt door groot alarm. Er was brand ontstaan in de keuken van een appartement in blok A. Van dit zorggedeelte moesten in allerijl alle bewoners uit huis geplaatst worden. Ze werden door toegesnelde buren van blok B en C in de buurtkamer opgevangen en gerustgesteld. Er was koffie en drinken voor deze bewoners.

De hevig geschrokken jonge moeder met baby van het appartement waar de brand onstond werd door buren opgevangen. Haar man was niet thuis. Ze kunnen voorlopig niet terug naar hun woning, die op de eerste etage ligt. Alle andere bewoners konden na enkele uren weer terug naar huis. Verder bleef de schade in het complex beperkt doordat de brandweer niet met water hoefde te blussen.

In de zorginstelling wonen o.a. ouderen die verpleegd worden, mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking en zelfstandig wonende senioren.  


Zie ook pagina: Expositie Eldershome Toen en Nu

Heb jij foto's van de Eldershof Buurtkamer activiteiten? Laat het weten!