Zoek

Geboortefeest van prinses Irene op 5 augustus 1939

Prinses Irene (= Vrede) werd geboren aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, op zaterdag 5 augustus 1939. Zij was de tweede dochter van prinses Juliana en prins Bernhard. Overal in het land werd de geboorte aangekondigd en werden er feesten en optochten gehouden op de Nationale feestdag maandag 7 augustus. 


 

 


Voorafgaande aan de feestelijkheden was er een vergadering van de Wellse Oranjevereniging.

Uit de krant van 03-08-1939.


 

Kleuter Mia Jacobs (*30-04-1935) uit de Hoenderstraat met haar moeder Stien Jacobs-Roosen op weg naar de kleuterschool in augustus 1939. De kinderen werden ook met de geboorte van prinses Irene in school getrakteerd op o.a. chocomelk. Ze moesten zelf een beker meebrengen.


 

Uit het album van de bakkersfamilie Karel Janssen. Vermoedelijk is de foto met allemaal jongeren uit de buurt gemaakt op de kasteelgaarde tijdens het feest t.g.v. de geboorte van prinses Irene. 

Zover bekend o.a.  links: Jan Smits - Gerrit Derks - Hansje van Sas bij Nelly Arts op schoot - To Janssen - NN - Thei Jannsen - NN - NN.  Boven links: Jan Verheijen - NN - Elly Schreurs - meisje met spits hoedje? - Miep Koppers - Mia Janssen - Toon Janssen - NN. Staand: NN - NN Smits.