Zoek

Nicolaasstraat

De Nicolaasstraat dankt zijn naam aan een kapelletje uit 1600, dat gewijd was aan de Heilige Nicolaas. Nadat het ruim 300 jaar op dezelfde plek had gestaan werd de kapel in de Tweede Wereldoorlog verwoest. Vroeger schreef men Nicolaesstraet. Daarvoor heette het gebied 'Op de Peul'.


 

Op bovenstaande rivierenkaart uit 1849 is te zien dat er in de huidige Nicolaastraat nog maar drie woningen staan in de buurt van het kapelletje dat aan de T splitsing naar het huidige natuurgebied 'De Band' ligt.​

Rich Klabbers maakte in 1965 op verzoek van pastoor Driessen een nis met een Nicolaasbeeld in de voorgevel van zijn huis.


 

Venloosch weekblad 23-03-1872. De winkel annex herberg, nu adres Nicolaasstraat 1, van Gerard Elders wordt door de erven verkocht. 


 

Op 05-09-1934 brandde het huis (nu nr. 1) van Kessels af. Hierna verhuisde het gezin naar Grotestraat 16. In 1936 werd het perceel verkocht en bouwden Ben en Truuj Reiniers-Verblackt er een nieuwe woning op.


 

De St. Nicolaaskapel lag vroeger in de berm tussen de huidige panden Nicolaastraat 9 en 11. Het huis links op de foto is nu nr.1, hier woonde destijds de fam. Ben Reiniers.


 

Well in 1939. Links liggen de huizen van de Nicolaasstraat.


 

De woning van de fam. Verzijl-Simons in 1945.


 

De Nicolaasstraat omstreeks 1962.


 

De Nicolaasstraat zoals op de vorige foto, nog met de oude elektriciteitsmasten. Gemaakt vanuit de woning van familie Ben Reiniers - Verblackt door schilderszoon Jan.


 

Hoog water bij de woning van Wim en Paula Simons in 1961


 

Kersenbloesem bij de woning van Ben Reiniers in 1962.


 

Het huis van Herman en Riek Klabbers-Jacobs op nr. 8 werd in 1963 gebouwd.


 

Donkere wolken verdrijven de zon boven de Nicolaasstraat.


 

De woning van de familie Verzijl op nr. 10. In de tijd dat deze foto gemaakt is woonden hier twee gezinnen: van Wim en Karel.


 

Na de zeer zware storm (bijna orkaan) van 25-01-1990 liggen de kassen van Karel Verzijl er totaal vernield bij.


 

Nicolaasstraat 10 in mei bij het huis van Verzijl - Laemers.


 

Voorjaar aan de rand van de Nicolaasstraat, waar de hoogstam perenbomen bloeien. Ooit stond hier een fruitboomgaard met voornamelijk appelbomen van de familie Verzijl - Simons.


 

De tuinderskassen van Arie Klabbers en rechts van zijn buurman Math Simons.


 

De woning op nr. 6 van de familie Huibers-Janssen.


 

De firma Huibers had kassen en teelde hoofdzakelijk chrysanten.


 

 Foto uit januari 1995. Diverse keren liep de kas van Piet Huibers onder water met de hoge Maas. De zandzakken boden uiteindelijk geen bescherming.


 

Lange tijd lag de woning op nummer 5 er leeg en verlaten bij, tot in 2016 Yvo Eickmans en zijn partner het kochten en er weer een paleisje van maakten.


 

Komende uit de Band is dit de achterzijde van de woningen nr. 3 en 1.


Ga ook naar deze pagina: Bewoners van de Nicolaasstraat. 

Weet jij meer of heb je foto's? Geef het door!