Zoek

WELL sporen uit het verleden. Deel 1 Te Koop €15,-

Deel 1 is op veler verzoek in een kleine oplage nabesteld bij de drukker. Het was eerder uitverkocht.

Dus wees er snel bij, de oplage is beperkt!

Te koop op donderdagmorgen van 10-12 uur tijdens de openingsuren in de Buun of via onderstaand formulier.


 

 


Een werkgroep van  Archief Well  heeft in 2012 veel energie gestoken in het samenstellen van een veelzijdig boek met veel interessante, bijzondere en historische informatie en verhalen uit de Wellse geschiedenis. Sporen uit het verleden, die je kunt volgen om een beter beeld te krijgen van onze afkomst en de rijke Wellse geschiedenis. Voor jong en oud erg interessant. Zo’n boek waarin je begint te lezen en waarmee je dan niet meer kunt stoppen.

Er is ook veel te bekijken want er staan maar liefst 145 full color foto’s in. Echt een aanwinst voor je boekenkast. Vooral als je bedenkt dat dit het eerste deel is van een serie die geregeld met een nieuw deel wordt uitgebreid.
Het boek verscheen in het formaat 17 x 24 cm met 112 pagina’s in full color. 

De inhoud: 

Toen en nu: De Wezerweg, Winkel/smederij Broekmans, Haumann b.v., de grensovergang, de Kasteellaan - Wellse bijnamen: Gert van de Fack, Sik Jacobs, Fanny Heijnen en Math de smid - Weet je nog Well? Màntje Klabbers de melkboer en Jan de visboer - 40 jaar Kindervakantiewerk - De Pastoor en de baron - Wellse soldaten in Nederlands Indië - Genootschap van de H. Kindsheid - Woonoord “Oude Molen” (Ambonezenkamp) -  Monumentjes van devotie - Posterijen - Gerard Peters (burgemeester) - Oude Bidprentjes - Sluitsteen kasteelbrug - De Napoleonskamer in het kasteel - Zwembad in de Maas - Baron Pieter Willem de Liedel en de verloren tienden - Willem Geraedts in Geijsteren - Well in het telefoonboek van 1950 - Schoolfoto's - De molen van Well - Op de foto in Kevelaer - Wellse praot en Wellse wäörd.

 

Weet je nog Well? Jan de visboer.

Hoe heette hij eigenlijk en waar kwam hij vandaan?

Lees ook:

Weet je nog Well? Melkboer Màntje Klabbers.

Gerard Peters.

Rosalie Peters-Derckx, Leo, Carla en Gerard  Peters

Sraar Peters bleef zijn leven lang een echte Wellenaar, hij was een veelzijdig man, o.a. rentmeester van kasteel Well, burgemeester van de gemeente Bergen en een verwoed schrijver over zijn geliefde dorp Well.

Wellse soldaten in Nederlands Indië

 (foto) De thuiskomst van Harry Thissen  op 15-06-1949.

Ook van de andere 23 Wellse jongens is een foto geplaatst.

Waarom gingen ze en hoe verging het hun op hun reis en in Indië?

Wat deed het thuisfront in Well?

40 jaar Kinder Vakantiewerk

Wie staat hier in de groep van Nel Klabbers-Krebbers op de foto in 1976?

En waar werd het feest destijds gehouden? Lees de historie in het boek!

Zwembad in de Maas.

Mede op initiatief van de toenmalige huisarts Dr.G.Smals en het Groene Kruis werd in 1950 een zwembad in de Maas gebouwd. Niet ver van het Maria kapelletje richting Wellerlooi. Met palen en rollen draad werd een stuk in de Maas afgezet en er was voor de kleine kinderen in het ondiepe een apart gedeelte.

Zolang de voorraad strekt kunt u via onderstaand formulier bestellen. Wij sturen het boek na betaling per post naar u toe.

Kosten:

Het boek kost € 15,00.  Deze prijs is exclusief verzendkosten.

Extra kosten voor verzenden binnen Nederland bedragen € 6,95 (let op het bedrag € 21,95 met bestellen) De verzendkosten naar Duitsland zijn € 9,80 (Bestelbedrag is totaal € 24,80)

Woont u elders in het buitenland neem dan voor info contact op info@archiefwell.nl

Betalen op rekeningnr.  NL 90 RABO 0158869788 t.n.v. Stichting Archief Well.

Noteer bij betalingskenmerken: deel 1 en uw naam.

De bestelling is pas geldig na betaling.

Vragen? Mail naar info@archiefwell.nl

* verplichte velden