Zoek

Battlefieldtour-het-zelf

17-04-2020

Wandel / Fietstour langs verschillende Wellse locaties die in de Tweede Wereldoorlog van belang waren.

Hoe anders hadden we ons het weekend van 17 t/m 19 April 2020 toch voorgesteld.. een grandioos Bevrijdingsweekend voor jong en oud om te gedenken hoe we 75 jaar geleden de vrijheid terugkregen.

Hoe wrang is het dan ook om precies 75 jaar later als gevolg van de coronacrisis weer een deel van die vrijheid te moeten inleveren. Toch is het in de verste verte niet een vrijheidsbeperking zoals 75 jaar geleden. Middels de verhalen van deze tour zult u daarachter komen.

Over de tour:

Het fenomeen Battlefieldtour is tegenwoordig erg populair. Het concept is simpel; men betaalt een gids en krijgt daarvoor een tour langs verschillende locaties van belang tijdens een deel van de geschiedenis. Vooral het op de betreffende plek van het verhaal zijn, maakt indruk op de deelnemers.

Nu zal ik niet stellen dat de gebeurtenissen rondom Well te evenaren zijn met Normandië, Arnhem of Stalingrad, maar op iedere plek is wel iets interessants gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zo vallen er ook in Well bijzondere verhalen te vertellen waar gelukkig ook nog een publiek voor is. Zo is gebleken met de Facebook-pagina “Well 100 dagen frontlinie”. Dit is het verhaal in de praktijk én gratis.. De tour is uit te printen, maar kan ook op mobiele apparaten worden geopend.

Veel plezier met de tour!

Jesse Sijberts.

Ga naar DEZE PAGINA en download het PDF met de tour

 

 

Overige nieuwsberichten