Zoek

Jesse Sijberts houdt lezing in MFC de Buun: “WELL 100 dagen Frontlinie”

02-02-2023

Gratis toegang - Opgave gewenst.

Op donderdagavond 9 Maart aanstaande organiseert Archief Well in samenwerking met Jesse Sijberts een lezing met als thema  “WELL 100 dagen Frontlinie” in MFC De Buun, Kasteellaan 25, Well.
Onder deze titel publiceerde Jesse Sijberts op Facebook, in aanloop naar 75 jaar bevrijding in 2020, een jaar lang alle gebeurtenissen over de Tweede Wereldoorlog in Well en omstreken. Als sluitstuk hiervan stond een uitgebreide expositie gepland, maar deze kon door corona helaas geen doorgang vinden.
Jaren van onderzoek naar de specifieke Wellse oorlogsgeschiedenis leverden unieke en niet eerder vertoonde verhalen en foto’s op.
Al deze gegevens en foto’s heeft Jesse verwerkt in een presentatie. Het belooft een boeiende en informatieve avond te worden over de Wellse oorlogsgeschiedenis.

De lezing begint om 19:30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Men dient zich echter wel van te voren op te geven. Dit kan op info@archiefwell.nl en de uiterste datum voor opgave is 2 maart.

3 maart 1945 werd Well bevrijd.

Vorig jaar was Jesse Sijberts de initiatiefnemer voor het herdenkingsbord in de Band t.e.v. de Britse militair Cyril Dobbs en zijn patrouille, bevrijders in Well.

Overige nieuwsberichten