Zoek

NIEUW: Archief Well op YouTube

09-08-2023

Video's  worden nu op eigen kanaal gepubliceerd.

OPROEP voor uw video- en filmopnames

 

Vanaf nu kunt u terug in de tijd en vanuit thuis voor de buis, PC, tablet of smartphone kijken naar bewegende beelden uit het Wellse verleden.  
In de laatste decennia van de vorige eeuw en begin deze eeuw zijn er door diverse mensen o.a. Sef Zeegers, Wiel Klabbers en Piet Derks video-opnames gemaakt van gebeurtenissen in Well. Ook diverse carnavalszittingen zijn opgenomen door CV de Maasjoerts.  De banden en opnames zijn geschonken aan Archief Well of in ons bezit gekomen. De videobanden zijn door de jaren heen gedigitaliseerd door Piet Derks en onze vrijwilligers hebben de opnames geredigeerd en gemonteerd. De filmpjes die klaar zijn worden getoond op het Ontmoetingspunt in de Buun en op speciale filmmiddagen of avonden. Nadat ze vertoond zijn worden ze geüpload naar het YouTube kanaal van Archief Well zodat iedereen ze thuis kan bekijken. 
Het is de bedoeling dat we regelmatig filmpjes toevoegen. Zo volgen eind september een viertal nieuwe en eind november een achttal met als thema carnaval. Abonneren op het  kanaal kan ook en is gratis. Zodra een nieuw filmpje wordt geplaatst krijgt u hiervan een melding.
Heeft u op- of aanmerkingen laat het ons weten. Mail archiefwellmedia@gmail.com  

Terug in de tijd met bewegende beelden !! Veel kijkplezier.

   

 OPROEP: Bent u nog in bezit van oude video- of filmopnames stuur dan een mail naar archiefwellmedia@gmail.com Vermeld om welke opname(s) het gaat dan nemen wij contact met u op voor het vervolg.
Sinds de smartphone zijn intrede heeft gedaan worden er ook filmpjes gemaakt.Ongetwijfeld zijn er dan ook opnames van gebeurtenissen die het waard zijn om bewaard te worden voor de toekomst. 
Want wat vandaag gebeurt is morgen geschiedenis.
We denken dan aan opnames van o.a. kermis, carnaval, belangrijke gebeurtenissen van verenigingen, wedstrijden, activiteiten enz. 
Het zullen waarschijnlijk korte opnames zijn maar dat is prima. We kunnen dan een compilatie maken van kortere opnames met hetzelfde thema. Ook hiervoor stuurt u een mail met ook de vermelding van het onderwerp naar: archiefwellmedia@gmail.com 

 Het belangrijkste is dat we die opnames bewaren die van betekenis kunnen zijn om de Wellse historie ook in de toekomst in bewegend beeld te bewaren.

Scan mij

of ga naar: www.youtube.com/@archiefwell

 

Overige nieuwsberichten