Zoek

Schrijf je snel in met een groep!

09-03-2020

Aanmelden tot 22 maart.

In het weekend van 17, 18 en 19 april wordt in Well ’75 jaar bevrijding’ groots gevierd. Diverse activiteiten zullen er plaatsvinden met op de zaterdag de allereerste Dorpsquiz van Well: Wette Well? Wette nie?

Op zaterdag 18 april zal Well op stelten worden gezet met deze Dörpskwis , die wordt gespeeld op een zelfgekozen locatie met een groep vrienden, buurt, familie, sportclub, vereniging noem maar op. Ook enkelingen of stellen kunnen zich aanmelden en zullen door de organisatie in een gecombineerde groep ingedeeld worden.

Er wordt gezamenlijk om 14.00 uur in MFC de Buun gestart, waarna alle groepsleden zo snel mogelijk aan het werk gaan. De één beantwoordt weetvragen, een ander slaat Google er op na, de één lost een puzzel op, de ander moet aan het knutselen, de ene is met muziek bezig en de ander staat te koken. Daarbij zijn er tal van opdrachten waarbij een aantal deelnemers de straat op moet of zelfs heel Well door moet om op locaties opdrachten te maken, dingen te zoeken of mysteries op te lossen. De ene is actief bezig, de ander hoeft zijn stoel niet uit te komen, maar voor allen is het een race tegen de klok.

De dorpsquiz gaat natuurlijk over Well, maar ook over Nederland en de rest van de wereld. Een quiz over het verleden, heden en toekomst. Over oorlog en vrede.

In zeven blokken worden er elk uur nieuwe vragen, opdrachten en uitdagingen opgehaald en antwoorden ingeleverd. Een groep bestaat uit 6 tot 15 personen en jong en oud kan mee doen.

De grote finaleronde vindt rond 20.30 uur plaats in de Buun, aansluitend is er een gezellige feestavond plus prijsuitreiking, waarbij natuurlijk de niet-quizers ook van harte welkom zijn.

Alle groepen spelen voor eeuwige roem, maar ook voor een door hen zelf gekozen goed doel. De winnaar van de eerste Dörpskwis mag een mooi geldbedrag doneren aan dit goede doel.

De organisatie van Dörpskwis Wette Well Wette Nie hoopt niet alleen dat de groepen een fantastische dag hebben, maar ook dat zij nog meer gaan beseffen wat oorlog, maar zeker ook vrijheid betekend.

Ook meedoen? Opgeven kan tot en met 22 maart via wettewellwettenie@gmail.com

Overige nieuwsberichten