Zoek

Expositie Oeërlogsgewèld nevve de Maas groot succes.

18-05-2012

Lovende woorden voor de Archiefvrijwilligers van de vele bezoekers, die met bewondering naar alles wat geboden werd hebben gekeken.

"Vrienden van de Maasjoerts" schenken twee vitrinekasten.

Niet alleen vanuit Well en omgeving, maar ook van ver kwamen veel oud Wellenaren naar de tentoonstelling om herinneringen op te halen. Blije gezichten dat men elkaar na jaren weer terugzag. Het leek wel een reünie! Veel werd er onder elkaar verteld door bezoekers die zelf de oorlog mee hadden gemaakt. Maar ook jongere bezoekers bekeken alles met interesse. Kinderen van de basisschool kwamen kijken of ze in de prijzen waren gevallen bij de tekenwedstrijd over het thema "Oorlog en Vrede". Ook werden veel ritjes gemaakt door het dorp met de legerauto’s van Lucky Seventh uit Venray. Verzamelaar Tonnie Ebben kijkt ook met een goed gevoel terug op zijn deelname. Jesse Sijberts kon zijn verzameling met veel bodemvondsten uit Well tentoonstellen in een prachtige vitrinekast. Deze en nog een andere kast bleken niet geleend te zijn zoals men dacht, maar werden tot ieders verrassing aangeboden door de “Vrienden van de Maasjoerts”. Alleen de penningmeester was op de hoogte gesteld van deze gulle gave en het was een blijk van waardering voor het vele mooie werk dat de Archief medewerkers voor het erfgoed van Well verrichten.
Het Archief Well dankt alle mensen die een bijdrage leverden. Ook alle bezoekers die ons als organisatie door hun enthousiaste en positieve reacties erg gemotiveerd hebben om op de ingeslagen weg door te gaan.

Bekijk HIER foto's en filmpje van de expositie.