Zoek

Ontmoetingspunt Well

►Donderdag 27 juni 2019 in MFC de Buun. Aanvang 10:30 uur. Entree gratis.

►Donderdag 27 juni 2019 in MFC de Buun. Aanvang 19:30 uur. Entree gratis.

Archief Well is sinds vorig jaar bezig om zoveel mogelijk instanties te overtuigen en enthousiast te maken voor een plek in het nieuw te ontwikkelen Energielandgoed Wells Meer, waarin de meer dan 100-jarige historie van het voormalige Landgoed Wellsmeer wordt verteld.
In samenwerking met dorpsgenoot Patty Strik, lid van de meedenkgroep ELWM (Energie Landgoed Wells Meer) en Pieter Arends, de laatste bedrijfsleider op het Landgoed, heeft Archief Well op zaterdag 15 juni in de Buun een presentatie gegeven over de historie van het voormalige Landgoed, gevolgd door een excursie voor de Meedenkgroep ELWM, Gemeentebestuur en leden van het Projectbureau.
In deze prachtige presentatie, gemaakt door Patty en Pieter i.s.m. Archief Well, komt het hele verhaal aan bod van de ontginning en het in cultuur brengen van het voormalige Landgoed. Oud werknemers Wladislaw Chlôd, Jacob Thijssen en Stien Peters-Winkels vertellen in audio opnames over de  periode waarin zij werkzaam waren in dienst van ‘de Juf van ’t Mèèr’: Philomena van Ophoven.  
Oud bedrijfsleiders Pepping en Henk van Loosbroek doen hun verhaal, zowel in audio als visuele opnames. De presentatie wordt verder aangevuld met foto’s, krantenartikelen- en advertenties uit die periode.
Deze presentatie willen we graag herhalen voor het publiek, om nog even terug te gaan in de tijd van dit belangrijke Wells erfgoed.
De presentatie wordt verzorgd door Pieter Arends.


 

Elke vierde donderdag van de maand is Archief Well te gast tijdens het Ontmoetingspunt van de KBO. Er worden dan door de webmaster oude foto's getoond, al dan niet met een thema of op verzoek van de aanwezigen. Dit gebeurt op het grote scherm in de Buun van 10.30 uur tot 11.45 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis. De zaal is open om 10.00 uur.

In de maanden juli en augustus is er geen Ontmoetingspunt.

Thema's die al aan bod zijn gekomen:

Namen van onbekende personen benoemen.

Website bekijken.

Foto's op verzoek.

Huwelijksfoto's.

Filmpjes en foto's Carnaval.

Bouwhistorie en oudste bewoners huizen Grotestraat.

Film en foto's: Bouw van de nieuwe Koninginnebrug 1979-1980.

Ontstaan van het Leukermeer - Reindersmeer en Seurenheide, jaren '60 en later.

Historie van het Wellsmeer.