Zoek

Jaarlijkse herdenking Wellse oorlogsslachtoffers

19-02-2024

'Uit respect voor hen die vielen'.

Op Zondag 10 maart vindt de jaarlijkse herdenking van de Wellse oorlogsslachtoffers plaats in de Sint Vituskerk. Dit jaar wordt, naast pastoor Clemens, medewerking verleend door het Antoniusgilde en kinderen van de basisschool. De leerlingen assisteren in de dienst door de kaarsen ter nagedachtenis van de slachtoffers te ontsteken en versjes en gedichten voor te dragen. Voor de muzikale omlijsting heeft Archief Well een deel van de band Mack & the Nuggets en het Wellse Vrouwenkoor bereid gevonden. “Dust in the Wind”, “Find the cost of freedom”, “Old and wise”, “Kumbaja”, “We will glorify”, “Door de wind”, “Last resort” , “The Rose”, “Halleluja” en We’ll meet again” worden opgevoerd door de band en Vrouwenkoor.

Naast het herdenken van de Wellse slachtoffers wordt ook de Amerikaanse piloot Gerald Duffy herdacht. Duffy behoedde op 8 november 1944 met een heldhaftige actie Well voor een ramp, maar moest dit met de dood bekopen. Archief Well heeft vorig jaar april nabij het Mariakapelletje aan de Weideweg een herdenkingspaneel geplaatst als herinnering aan zijn heldhaftige daad.

Nabestaanden van de slachtoffers worden uitgenodigd, maar uiteraard is iedereen welkom om de slachtoffers te herdenken. Het is belangrijk om niet te vergeten wat er toen is gebeurd en te bedenken welke verwoesting en leed een oorlog veroorzaakt. Zeer zeker ook in het licht van de actualiteit in Oekraïne.

De dienst begint om 10 uur en na afloop is er een korte plechtigheid bij het monument aan de Maas en de mogelijkheid om een bloemetje te leggen.

Meer over de Wellse slachtoffers lees je HIER.

Overige nieuwsberichten