Huwelijken & Jubilea

Links in het menu vind je de link naar het huwelijksalbum.  Als jij nog een foto wilt delen, mail dan even naar de webmaster


 

Bruidspaar Bertus Rutten - Maria Arts 18-04-1907 (zie verder deze pagina)


 

In de kou van dinsdag 6 februari 1934 poseert het kersverse paar Frans en Liza Coppers - van Bommel voor de fotograaf. Eerder op 27 januari 1934 waren ze in Bergen voor de wet getrouwd. Liza was afkomstig uit Aijen, Frans uit Well en samen hebben ze in de Grotestraat jarenlang een winkel gehad. 

Meer over dit echtpaar kunt u hier lezen.


 

Op 25 september 1934 verlaat het kersverse bruidspaar Sjang Krebbers - Miet Drissen de oude kerk aan de Maas door de prachtige hoofdingang. 


 

Hier verlaat het bruidspaar Jules Spronk en Leen Koppers de St. Vituskerk kerk aan de Maas in 1935. Leen was een dochter van slager Thei Koppers en Maria Koppers-Peters in de Grotestraat. Het echtpaar Spronk-Koppers ging in Boxmeer wonen.


 

Deze foto werd op 7 mei 1935 in de Bosserheide gemaakt ter ere van het huwelijk van Màn Hebben en Dina van Soest.

Links: Vrouw met schort: Kaat Roosen, Chris Hebben (met sigaar) - Jan van Soest - An Hebben Cornelissen - Mina van Soest - Hem Suikerbuik - Hen Hebben - Til Frencken -er tussen in Mien Groenen - Cis Hebben, moeder van de bruidegom - daarachter Jan Groenen -  Man Hebben en zijn bruid Dina van Soest - Ton Hebben - Vader en moeder  van Soest, de ouders van de bruid - met er tussen in To Hebben Beumers - Jacob van Els - Han van Els met baby Karel op de arm - Nelleke Roosen, met schort. 

Onderaan: Nel Hebben  - knielend: Wim Hendriks - Harrie Hendriks - Jan van Soest - Dien Hebben - Chris Driessen - Jaan van Els - Nol van Els - To van Soest - Dina Hebben - Huub Hebben - Cis van Els - Karel Roosen - Joep van Soest - Dien Hendriks - Wiel van Soest - er tussen in Jeu Groenen - en links naast Jeu Groenen zijn Truuj Hebben en Hen van den Hoef.


 

 Bruidegom (Boleslaw) Bol Dura......

...en zijn bruid Nel Dura - Tewiszen, lieten deze foto's in Kevelaer maken t.g.v. hun huwelijk in mei 1938.


 

Twee Wellse families die de bruiloft vieren van Jacob van de Hoef uit de Bosserheide  met zijn bruid Sibilla Stevens uit de Grotestraat.

Deze groepsfoto werd gemaakt voor het huis van "Schaopen Tinus" de familie Theodor van den Hoef - Driessen aan de Rijksweg. De personen vooraan staan zelfs al op het fietspad.

Bovenste rij v.l.n.r. : Tinus Stevens - Nel Simons - Thei Klabbers - Herman Stevens-Wiel v.d. Hoef - Greet Manders - Sraar Stevens - Mie Stevens en Wiel Hermkens.

2e rij: Peèt Beek - Hen Veblackt - Truuj Stevens - Jacob Stevens - Trautje Beek - het bruidspaar Jacob en Sibilla - Truuj Hebben - Hen v.d. Hoef - Lies Klabbers - Piet Stevens - Stiena Pouwels en Jen v.d. Hoef.

Vooraan: Betsie Klabbers - Hub Lenssen - Jacob Lenssen - Trina Stevens - Herman Lenssen - Theodor v.d. Hoef - Catharina v.d. Hoef-Driessen - Toosje Lenssen - Mina v.d. Hoef - v.d. Wijst met Herman (Broer) Klabbers en haar man Piet v.d. Hoef met Toos Klabbers.


 

 

Bruiloft van Joost Vink met zijn bruid Iet van Rooij uit Schijndel.  Joost was een zoon van  molenaar - kastelein Sjef en zijn vrouw Marijke Vink.  


 

Ook van de familie Sjef Vink is dit dochter Mie en haar bruidegom Lei Peeters uit Ottersum.


 

Marechaussee Wim Leereveld uit Amsterdam en de Wellse Mien Simons uit de Grotestraat trouwden op 6 juli 1943 in de St. Vituskerk aan de Maas. Het jongste zusje van de bruid, Ria, was bruidsmeisje.


 

Het huwelijk in juni 1944 van Chris en Mina van Rhee - Rutten. De foto werd voor hun woonhuis aan de Grotestraat 33 gemaakt.

Zij kregen 5 kinderen. Huub - Maria - Koos - Pieter en Thea (stierf als baby)

(zie verder deze pagina)


 

Liefde overwint alles. Dat blijkt uit het door de RK Kerk verboden huwelijk van de protestante Jan Bongers uit Rotterdam en de Wellse Jo Janssen. De dochter van bakker Karel Janssen werd door pastoor Esser verboden een gemengd huwelijk aan te gaan. Toen dit toch in Rotterdam gebeurde, werd er 's zondags in de Wellse kerk een donderpreek gehouden door Esser en de ouders werd gedwongen om hun dochter te verstoten.


 

Wim en Elly Janssen - Gerards.

Wim en Elly hebben jarenlang in de Grotestraat hun bakkerij en winkel gerund. Ze kregen zeven kinderen: Karel - Toos - Mieke -Sjaak - Thea - Elly en Harrie.


 

To en Sjaak Gerards-Janssen. To was een zus van Wim en Sjaak een broer van Elly. Dubbele familie en trouwden op dezelfde dag.

 

 

 

De dankbetuiging van het "dubbele familie" bruidspaar, geplaatst in Het Limburgs Dagblad op 23-11-1946


 

De 30 jarige Maria (Zus) Geraedts trouwde op 02-10-1945 met de 36 jarige Frans van Dooren. Hij was afkomstig uit Helden. 

(zie verder deze pagina)


 

Op 30-06-1948 trouwden Jan Reiniers en Marie Poels in Wanssum. Ze kregen 6 kinderen: Annie - Herman - Karel - Bert - Toos en Piet.

De bruidsmeisjes zijn de tweeling Thea en Tiny Camps, de jongste dochters van Mina Clabbers en Huub Camps. Huub was een oom van Marie en dus waren het haar nichtjes.

(zie verder deze pagina)


 

Het huwelijk van Jan en Agaath Sijberts - de Vries te Zuidhorn in Groningen. 

Jan en Wim Sijberts waren broers & Agaath en Greet de Vries waren zussen.

Van de ene bruiloft komt de andere...(zie foto hier onder)


 

Het huwelijk van Wim en Greet Sijberts - de Vries vond plaats op 4 januari 1955 te Zuidhorn in Groningen, de plaats waar Greet vandaan kwam.

Bruidsmeisje is Yvonne Sijberts en het bruidsjonkertje Johannes de Winter.

(Zie verder deze pagina)


 

Yvon was ook bruidsmeisje toen tante Annie Sijberts met Man Eickmans trouwde in de Tiendschuur van het kasteel, die toen als noodkerk diende.