Zoek

Juvenaat St. Joseph - LTS de Hamert

Huize Roobeek aan den Rijksweg.


 

Veel Wellse leerlingen, leraren en andere personeelsleden waren verbonden aan deze school en aan het Juvenaat.


 

Ansichtkaart uit ca.1957.


 

Muurreliëf in 1960 bij de ingang van de LTS.


 

 


 

In 1932 hebben broeders van O.L. Vrouw van Zeven Smarten uit Voorhout het landhuis met 80 ha. grond, gelegen aan de Rijksweg nabij de Rode Beek gekocht van de familie Haffmans. Hier werd een opleidings internaat gebouwd voor de eigen congregatie om broeders op te leiden en een ambacht te leren. Later konden ook jongens uit de omliggende dorpen hier naar school. Op 1 mei 1938 startte de ULO school. Juvenaat St. Jozef werd in het begin van de jaren '70 gesloten, maar de scholen gingen verder. Er waren diverse onderwijsveranderingen in de loop van de jaren, denk aan: De Mammoetwet - de Middenschool- het Algemeen eerste leerjaar- de Basisvorming- Niveauonderwijs-het VMBO. De leraren werden er wel eens hoorndol van. De Hamert was en bleef een kleine locatie waar iedere leerling elke leeraar kende en andersom. Als leerling was je een persoon waar aandacht en zorg voor was. Er zakte zelden een leerling door de goede leerprestaties op school. Door het Elseviers Weekblad en het Algemeen Dagblad werd de Hamert uitgeroepen tot de beste VMBO-School van Nederland.

MAVO Roobeek en S.G. de Hamert zijn bij veel ex leerlingen door het knusse, warme en zorgzame klimaat dat de school kenmerkte nu nog een begrip, bij zowel mannen als vrouwen.


 

Advertentie 27-12-1933 Limburgs Dagblad


 

Twee kalenders van het Juvenaat in PDF bestand.

De Juvenaat kalender 1941 is in PDF HIER te bekijken en te downloaden. 

De Juvenaat kalender 1942 is HIER te zien en te downloaden.


 

Na WOII werd er een boek uitgegeven door

C. van Walie. Getiteld: Jongens in oorlogstijd.


 

Dagblad voor Noord-Limburg 15-11-1957


 

De eindklas op 02-02-1966. Met o.a. Piet Roosen - Chris Denissen - Piet van Rhee - Leo de Riet - Evert Reiniers - Wiel Klabbers en Jos van Wanroy uit Well.


 

 


 

Juvenaat St. Jozef en het scholencomplex Mavo Roobeek en LTS de Hamert.