Zoek

Nieuwe school in de Hoenderstraat

Uit 'Het vrije volk' van 13-01-1962


 

Op 24 juni 1962 werd door Pastoor Driessen de eerste steen gelegd voor deze nieuwe school.


 

 


 

1962. De nieuwe jongensschool in aanbouw. Op de foto gezet vanaf de kerktoren.


 

Aanvankelijk was de school, van meester Pierre Volleberg (*1924 †2003), alleen voor de jongens bestemd. Wel werden er vanaf het begin al sporadisch meisjes bij de jongens op de nieuwe school geplaatst. Vanaf schooljaar 1969 / 1970 gingen ook meisjes hier naar school en de leerkrachten van de meisjesschool verhuisden mee.

Zuster Victurina (hoofd van de Meisjesschool) volgde Meester Volleberg op als hoofd, toen deze ergens anders werk kreeg.


 

In 1971 werd zuster Victurina opgevolgd door meester Ed van den Berg. Hij vierde op 4 september 1981 aan deze St. Vitusschool zijn zilveren dienstjubileum.

De school werd te klein en zodoende een stuk uitgebreid. In november 1971 werd ze officieel heropend. Ger Smits werd op 1 augustus 1985 directeur (zoals dat inmiddels heette) van deze school. In 1999 werd een nieuwe basisschool geopend aan de Kasteellaan en dit gebouw in de Hoenderstraat werd gesloopt.


 

De St. Vitusschool met de noodlokalen vanuit de kerktoren gezien.


 

St. Vitus is de patroonheilige van de Wellse St. Vitusparochie die gesymboliseerd wordt door de parochiekerk in zijn hand. Ook de huidige basisschool draagt nog steeds zijn naam.

(Dit beeld staat op Grotestraat 34)