Zoek

Terugkomdag Wellse Ambonezen op 8 juni.

15-04-2024

Organisatie: Archief Well met Comité Molukse bewoners Oude Molen. 

Archief Well organiseert i.s.m. het Comité Molukse bewoners Oude Molen op zaterdag 8 juni 2024 een dag waarin de vriendschapsband tussen de voormalige bewoners en de Wellenaren centraal staat.
Thema van de dag is 'Verbonden door vriendschap'. Het accentueert de bijzondere vriendschapsband tussen de Ambonese Wellenaren en Wellenaren.
Het grootste gedeelte van deze bijzondere dag speelt zich af in MFC de Buun in Well.
Er is een expositie over Volleybalclub Tornado te zien, gevolgd door een middagprogramma.
Korte interviews en gesprekken worden afgewisseld met muziek, dans en foto’s.
De organisatie wil hier nadrukkelijk ook Wellenaren bij betrekken: samen met de Ambonese mensen muziek maken, dansen en de herinneringen ophalen.
Dus als je nog herinneringen hebt over die tijd of je hebt info nodig, schroom dan niet om je even te melden. Email: cornelissenwg@gmail.com of grptrswell@gmail.com (Helmie Cornelissen en Ger Peters)
Rond 16:00 uur volgt onder begeleiding van het Sint Antoniusgilde een wandeling via het Djalan Peringatan (Herinneringspad) naar het monument ‘Vriendschap’ waar een korte ceremonie plaats vindt.
Burgemeester Rauner zal een van de sprekers zijn.  
Bij terugkomst in de Buun kan iedereen tegen een vergoeding aanschuiven bij een Molukse maaltijd. Meer info hierover volgt nog op deze website www.archiefwell.nl en diverse andere media.                                                                                                           
Noteer 8 juni alvast in je agenda want IEDEREEN is die dag welkom vanaf 13:00 uur.

Zie ook pagina: Molukkers woonoord Oude Molen

Overige nieuwsberichten