Zoek

De schuur van het koopmanshuis in de Hoenderstraat

De woning van Kristiaan van Pinxteren en Anneke Lomme in de Hoenderstraat. Zij waren "ingetrouwd" bij de ouders van Anneke: Peter  Lomme en Theodora van Knippenbergh. 


 

Artikel uit "de Wegwijzer' deel 1


 

Petrus Reinerus Lomme  * Well 05-05-1850 † Well 09-01-1926 en zijn echtgenote Theodora van Knippenbergh * Wanssum 25-01-1853 † Well 22-05-1934

In Well wonen nog veel afstammelingen van dit echtpaar:  Dat zijn de nazaten van Gerardus van Vegchel & Johanna Gertrudis Lomme en van Kristianus van Pinxteren & Anna Lomme.


 

Artikel uit "de Wegwijzer' deel 2


 

De familie Derks woonde links naast "pand Truyen" in de Grotestraat.

Vader Hannes en moeder Doorke en hun gezin in de achtertuin, die destijds helemaal doorliep tot aan de Hoenderstraat.  Links de boerderij van Johannes Albers-Sanders, nu Jos Verhoeven. Rechts het pand van Christiaan van Pinxteren-Lomme.  Duidelijk is te zien dat het woonhuis (links) aan de schuur gebouwd is. Dat gebeurde in 1899.

De foto werd gemaakt in mei 1917 t.g.v. 40 jarig huwelijksfeest van het bruidspaar Derks-Jacobs.


 

Jaren '50.  Een van de twee bogen met toegang tot de schuur is dichtgemetseld. De deur met daarboven de sluitsteen is gebleven.


 

Foto uit 1959.


 

De sluitsteen van Lodewijck Truyen wordt nu zorgvuldig bewaard door Heidi van Pinxteren uit Well.


 

Artikel uit "de Wegwijzer' deel 3

Foto links is pand Grotestraat 36

Lees hier meer over de molen


 

De tuin van hoofdmeester Schreurs en zijn gezin die op Grotestraat 36 woonden, grenst (uiteraard) aan die van de familie van Pinxteren. Links is een gedeelte van de schuur te zien. De foto is uit 1952. v.l.n.r. Paula, de vrouw van Harry Schreurs, Thérèse en Elly Schreurs. Elly gaf net als haar vader les aan de jongensschool in Well. Via het pad (rechts) kon men met hoog water van de Maas naar de Hoenderstraat.


 

Well 1968. Links onder het pand Grotestraat 36 met in de achtertuin het pand met de schuur in de Hoenderstraat.


 

Afbraak van het pand in 1973.  Buren Gerrit Coppers en Hay Jacobs kijken toe.


 

Artikel uit "de Wegwijzer' - slot


 

Rein van Pinxteren bekijkt het sloopwerk.


 

Jan van Pinxteren ruimt puin.


 

Jan van Pinxteren bezig met de koevoet en zijn buurman de postbode Nöl Reiniers


 

De huidige situatie op Hoenderstraat 28 en 30. De 'twee - onder - een - kapwoning' lieten Jan en zijn broer Rein van Pinxteren bouwen.