Zoek

Tuinbouwloods en bijgebouwen aan de Vissert.

Dagblad voor Noord-Limburg 10-09-1956.


 

Deze Tuinbouwloods en bijgebouw lag aan de doorgaande weg van de Sterrenbos naar de Kamp,waar nu het kantoor en loods staan van firma Roodbeen, De Vissert 2.

In de volksmond werd ze ook wel Göbbelsschuur genoemd, omdat de grond waarop ze gebouwd werd van Sjang Göbbels was. Hij was de voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond afdeling Well. En zodoende ook een van initiatiefnemers voor de bouw van een loods, die alleen voor de leden van de bond bedoeld was. Er naast stond de woning van Hen Thijssen, die 'de Fuus' werd genoemd naar de eerdere melkfabriek die op dezelfde plek had gestaan. Dit is nu adres Leuken 1.

Eerder dan de loods aan de Vissert was er door de voornoemde bond in ca.1957 een tuinbouwloods gebouwd aan de Nicolaasstraat 17, naast het woonhuis van Math Simons. Daarna werd ze ca.1962 aan de Vissert gebouwd.

Hier werden door de telers van de koude grond en ook door de glastelers diverse tuinbouwproducten naar toe gebracht. De producten werden centraal gekeurd en vervolgens gingen ze naar de veiling. In het seizoen werden er asperges en augurken gesorteerd door de Wellse telers. Verenigings secretaris was in die tijd Louis Koppes uit de Grotestraat. Hij registreerde alle ingekomen producten in het grote kasboek. Hij en ook Huub Linders waren opzichter en verzorger van de loods. Toen er van de loods geen gebruik meer werd gemaakt door de leden heeft tuinder Math Linders uit de Grotestraat ze nog een aantal jaren gebruikt als opslag van uien en rode kool. Ook bij Wim Josten in het Elsteren zijn later augurken gesorteerd, maar al snel leverden de telers hun producten zelf aan de veilingen in Grubbenvorst en Venlo.

De Tuinbouwloods aan de Vissert werd eind jaren '70 afgebroken. 


 

Op dit perceel naast de loods kwam het huis van Thei en An Roodbeen-van Hoof, huidig adres De Vissert 2.  De bedrijfsruimte met kantoor van de firma Roodbeen werd op de plek gebouwd waar de tuinbouwloods stond en is in 1980 in gebruik genomen.


ALBUM RONDOM DE TUINBOUWLOODS.


 

Links de oprit met bord naar de transportfirma Gebr. Wijers.


Weet jij meer of heb je foto's? Laat het weten!