Zoek

6 maart a.s. H. Mis ter herdenking aan 15 Wellse oorlogsslachtoffers.

19-02-2021

Well 75 jaar Vrijheid. "VIEREN & HERDENKEN" 2-3-4- juli 2021 o.v.

"Uit respect voor hen die vielen".

In navolging van vorig jaar is er op de zaterdag na de bevrijding van Well op 3 maart 1945 ook dit jaar weer, i.s.m. Pastoor Clemens, een herdenkingsdienst voor de Wellse oorlogsslachtoffers en wel op:

Zaterdag 6 maart om 19:00 uur in de St.Vituskerk.

Nabestaanden van de slachtoffers zullen hierbij ook aanwezig zijn.  
De 15 Wellse oorlogslachtoffers worden op gepaste wijze herdacht. 

In deze dienst vertelt Mart Brokke, namens zijn moeder Truus Brokke-Verhoeven, het bijzondere verhaal van zijn grootouders Martin en Truuj Verhoeven-van Lin. Naast het feit dat hun zoon Wim in een Jappenkamp om het leven kwam, waren er in hun huis op de Smeele twee Joodse mensen ondergedoken: Käthe en haar zoon Rolf Grünewald uit Venlo.

Ook vertelt Willy Verberne-Daemen, een kort verhaal aan de hand van Wellse dagboeken uit de granaten periode.Tijdens de beschietingen in het laatste kwartaal van 1944 vielen er vier Wellse oorlogsslachtoffers te betreuren.

 Er worden foto’s vertoond over deze oorlogsperiode en van de 15 slachtoffers. De H. Mis wordt verder opgeluisterd door mechanische muziek en orgelspel.
Er kunnen in de kerk ongeveer 75 mensen Coronaproof worden toegelaten. Behalve gezinsleden houdt iedereen 1,5 meter afstand. Mondkapje in de kerk is niet verplicht.

Oologsmonument. 
Enige tijd geleden is het oorlogsmonument ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers gereed gekomen. Door de pandemie heeft de onthulling nog niet plaats kunnen vinden.
De vorig jaar uitgestelde ceremonie is ook dit jaar, die in 2021 op 17 april was gepland, uitgesteld en onder voorbehoud opnieuw vastgesteld op zaterdag 3 juli. De onthulling wordt dan om 10:30 uur voorafgegaan door een concert in de St.Vituskerk van het Stemmenorkest “de Kracht van een Lied”.

Bevrijdingsfeesten Well.

75 (+1) jaar bevrijding, "Vieren & Herdenken"  was gepland op 16,17 en 18 april a.s. Dit wordt onder voorbehoud verplaatst naar vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021.

De insteek is dat het oorspronkelijke programma in zijn geheel wordt uitgevoerd.
Half mei beslist de organisatie, afhankelijk van de dan geldende maatregelen en vooruitzichten, de haalbaarheid van de festiviteiten. Deze worden dan eventueel aangepast aan de situatie.

 

Overige nieuwsberichten