Zoek

Expositie GeWELLdenaar Rob Mulders

Deze en nog veel meer prachtige filmbeelden waren te zien op de tentoonstelling.Tijdens de Wieler Avond 4 Daagse van 24 t/m 27 oktober 2012 in de Buun, werd er in een uitgebreide expositie veel materiaal getoond over de carrière van Rob Mulders.

Tevens ging deze tentoonstelling over de vroegere Wellse Wielerzesdaagse en de Ronde van Well, waarin o.a. Robs vader Herman Mulders zeer actief was.

Er werd een foto slideshow en films vertoond. Verder was er, door Robs familie, veel bewaard materiaal tentoongesteld zoals : shirts, bekers, medailles, vaantjes en krantenartikelen.


 

Rob was in 1991-1992 bij Buckler in de ploeg van Jan Raas.


Rob Mulders was een sympathieke geWelldenaar,die we veel te vroeg moesten missen. Hij werd geboren op 7 april 1967 in Bergen. In 1971 verhuisde het gezin Herman & Bets Mulders-Cornelissen naar Well, waar Rob met zijn zus Sandra opgroeide. Door een noodlottig ongeval op 29 januari 1998 stierf de profwielrenner en liet hij zijn zwangere vrouw, zijn verslagen familie en een grote schare fans na. Vijf maanden na Rob's dood werd zijn dochtertje Dior geboren. In die 30 jaren wist hij, met zijn grote doorzettingsvermogen, veel te bereiken. Well is en blijft trots op deze profwielrenner. Rob was een renner met karakter, die wist wat afzien is. Hij was in de Buckler-ploeg van Jan Raas een meesterknecht. In 1993 reed hij zijn eerste Tour uit, ondanks dat hij lange tijd door bronchitis werd gehinderd. Ook in 1994 haalde Mulders weer de finish in Parijs. Rob Mulders was zes seizoenen prof, waarin hij 7 overwinningen behaalde. In 1992 reed hij ook de Vuelta uit. Zijn beste jaar was ongetwijfeld 1993, toen hij vier koersen won, waaronder Veenendaal-Veenendaal en de Omloop van de Grensstreek. Zijn uitgebreide levensverhaal is gepubliseerd in WELL sporen uit het verleden deel 2. 

Zie verder de pagina ROB MULDERS