Zoek

Film- en fotomateriaal.

 


 

Waarom doen we dat: Film en foto's bewaren? Door het bekijken van film en oude foto's halen we herinneringen op die ons mee terugnemen in de tijd. Gebeurtenissen komen weer boven. Dat maakt de (digitale) archief collectie onbetaalbaar en het bewaren meer dan waard. Het is zonde als dit niet gedeeld wordt.

Wij danken iedereen voor het afstaan of laten scannen van alle prachtige foto's.
Er wordt door de webmaster met respect en zorg omgegaan met de gescande foto's. 
Alle foto's op deze website worden zonodig eerst gerepareerd door de webmaster voordat ze geplaatst worden. Dit gebeurt in overleg en met goedkeuring van degene die ze aangeleverd heeft.
Mocht er onverhoopt een afbeelding onrechtmatig geplaatst zijn, laat het dan weten en de foto wordt onmiddellijk verwijderd.
De krantenberichten die op de website geplaatst zijn met gegevens ("uit de krant van") komen bijna allemaal uit de Venloosche Courant, later Dagblad voor Noord-Limburg geheten. In het dialekt werd de Venlose krant vaak Tante Bet genoemd.
Heb jij nog foto- of beeldmateriaal en wil je het delen, mail dan naar het digifoto- en website beheer via dit contactformulier. 
De foto's worden in jouw bijzijn gescand en je kunt ze weer meteen meenemen.

OPROEP: Bent u nog in bezit van oude video- of filmopnames stuur dan een mail naar archiefwellmedia@gmail.com 

Vermeld om welke opname(s) het gaat dan nemen wij contact met u op voor het vervolg.
Sinds de smartphone zijn intrede heeft gedaan worden er veel filmpjes gemaakt. Ongetwijfeld zijn er dan ook opnames van gebeurtenissen die het waard zijn om bewaard te worden voor de toekomst. 
Want wat vandaag gebeurt is morgen geschiedenis.
We denken dan aan opnames van o.a. kermis, carnaval, belangrijke gebeurtenissen van verenigingen, wedstrijden, activiteiten enz. 
Het zullen waarschijnlijk korte opnames zijn maar dat is prima. We kunnen dan een compilatie maken van kortere opnames met hetzelfde thema. Ook hiervoor stuurt u een mail met ook de vermelding van het onderwerp naar: archiefwellmedia@gmail.com 

Het belangrijkste is dat we die opnames bewaren die van betekenis kunnen zijn om de Wellse historie ook in de toekomst in bewegend beeld te bewaren.