Zoek

Presentatie WELL sporen uit het verleden deel 3

Zondag 23-11-2014 werd in MFC De Buun deel 3 van " WELL - sporen uit het verleden" gepresenteerd door Stg. Archief Well. Een bomvolle zaal genoot zichtbaar van de fotoslideshow met live-commentaar, alvorens het eerste exemplaar werd uitgereikt.

Niet alleen uit Well, maar soms ook van zeer ver was het talrijke publiek gekomen. Voorzitter Mia Ummenthum-Coppers opende met een lofuiting op de vele vrijwilligers, gastschrijvers en de mensen die steeds meer fotomateriaal beschikbaar stellen.

Marianne Kessels ontving het eerste exemplaar van deel drie, met daarin veel foto's die haar opa Piet in de jaren '20 in zijn woonplaats Well maakte. Marianne stelde de oude foto's beschikbaar om te scannen.

Ook wethouder Lia Roefs en de gastauteurs Martin Philipsen (tevens lay-out) , Fré Thissen en Paul Reiniers ontvingen voor hun inzet een exemplaar.

Hierna nam een van de gastschrijvers, oud Wellenaar Paul Reiniers, het woord om een vlammend betoog te houden over het Wellse Christoffelbeeld en hoe jammer het is dat dit ooit onder mysterieuze omstandigheden is zoekgeraakt. Wat zou het mooi zijn als Well weer een Christoffelbeeld zou krijgen.

Paul onthulde een prachtig ontwerp samen met de beeldhouwer die ook het oorspronkelijke beeld gemaakt had, de inmiddels 81-jarige architect / beeldhouwer Herman Magis uit Helmond. 

Wethouder Lia Roefs gaf duidelijk aan dat de gemeente Bergen zeer positief staat tegenover dit initiatief, maar dat de Wellse gemeenschap eerst zelf maar eens moet laten zien dat het achter dit idee staat: de terugkeer van Christoffel als symbool voor het Wellse verleden, waarbij de Maasoversteek via veerponten essentieel was. Maar, benadrukte ze nogmaals: ”Eerst is Well aan zet”.

De zaal genoot vervolgens met volle teugen van de prachtige slideshow op het grote scherm in De Buun van alle foto’s die in het boek WELL - sporen uit het verleden, deel 3 staan. Marleen Timmermans gaf daar weer op haar geheel eigen wijze commentaar bij, wat zeer gewaardeerd werd. Hierna startte in de foyer de verkoop van de boeken en het liep meteen storm.

Heb je het gemist?

* In het Archief, iedere donderdag tussen 10.00 - 12.00 uur in MFC de Buun .

* Per post (tegen meerprijs) te bestellen via deze pagina.