Zoek

Foto's en filmpje Expo WOII 12-13 mei 2012

EXPOSITIE "Oeërlogsgewèld nevve de Maas".

In samenwerking met verzamelaar Tonnie Ebben uit Groeningen, heeft Archief Well op 12 en 13 mei 2012 een grote tentoonstelling gehouden over Well en omgeving rond de tweede wereldoorlog, toegankelijk voor kinderen, jeugd en volwassenen.

# Zeer interessant en boeiend oorlogsmateriaal werd samen met foto's, boekwerken e.d. tentoongesteld in en rond MFC de Buun.

# Twee militaire voertuigen maakten ritjes door het dorp en iedereen kon meerijden .

# De kinderen van de bovenbouw deden mee aan een tekenwedstrijd, waarvan de winnaars bekend werden gemaakt tijdens de Expositie. De winnaars van prijs 1 gingen een middag gratis mee naar het oorlogsmuseum van Tonnie Ebben en werden getracteerd op friet met snack.

# Een speciaal, voor deze gelegenheid gemaakt, herinneringsboekje is nog steeds te koop à € 2,00 met uitspraken van Wellenaren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

# Meer dan 100 foto's werden doorlopend getoond in een slideshow op een groot scherm.


Thema's waren:

* Mobilisatie

* Inval / Verordeningen

* Periode mei 1940 - okt. 1945

* Granatenperiode okt. 1944 - jan. 1945

* Evacuatie

* Terugkeer / bevrijdingsfeest

* H.A.R.K. (Hulp Actie Rode Kruis)


ARCHIEF WELL PRESENTEERT:


MAASDUINEN T.V. PRESENTEERT:


Onder begeleiding van enkele archief medewerkers bezochten de prijswinnaars van de tekenwedstrijd het oorlogsmuseum "Van postzegel tot tank" van Tonnie Ebben in Groeningen. Na afloop werden de kinderen ook nog getracteerd op friet. Een leuke en leerzame middag!


 

Foto's en filmpje Expo WOII 12-13 mei 2012