Zoek

Nieuw boek van oud Wellenaar Jacques Haumann.

Een belangrijke periode uit de geschiedenis van de gemeente Bergen wordt  door deze uitgave actueel, aldus burgemeester Manon Pelzer.  

Zaterdag 3 februari 2018 was de presentatie door Jacques Haumann  en Joop Hendrix.


Na ruim 1 jaar speurwerk in archieven en bodemonderzoek hebben zij alle vliegtuigcrashgevallen in de gemeente Bergen (incl.Heijen) uit de Tweede Wereldoorlog weten op te sporen. Het resultaat is in een boeiend boek van Jacques Haumann verwerkt dat te koop is voor € 15,-. Met veel foto’s van de gevonden restonderdelen en levensverhalen van ooggetuigen / (familie van) nabestaanden en vliegeniers die de crashes overleefd hebben.

De heer Joop Hendrix verzorgde een interessante lezing waarin diverse crashes aan bod kwamen. Ook werden er gevonden onderdelen tentoongesteld. De burgemeester kreeg het eerste exemplaar aangeboden. Er zullen te zijner tijd info-borden geplaatst gaan worden op een aantal crashplekken.


 

Auteur

Venraynaar Jacques Haumann is geboren en opgegroeid op de Halve Maan in Well. Het gezin Peter en Marie Haumann-Wijnen woonde op Hoeve de Grote Muys.
Eerder verschenen boeken van Jacques zijn o.a. : Well in de Tweede Wereldoorlog - Alle Wellse WO II geschriften - Hertwell, het bier en limonade waar Well trots op was - Familieboek Haumann - De bewoners van de Grote Muys - De familie Knoops in levenden lijve - De levensverhalen van Wellse landverhuizers.


 

Joop Hendrix uit Helmond is oud F-16 piloot en vlieginstructeur bij de Koninklijke Luchtmacht. Na zijn pensionering werd Joop al snel lid van het “Planehunters Recovery Team” Het betreft een organisatie welke zich bezighoudt met het opsporen van gecrashte vliegtuigen tijden de Tweede Wereldoorlog. Via tips van de plaatselijke bevolking gaat men nader onderzoek instellen en probeert men aan de hand van kenmerken en nummering van gevonden vliegtuigonderdelen en nader archiefonderzoek te achterhalen welk vliegtuig het betreft. Heeft men het gevonden vliegtuig eenmaal kunnen identificeren dan gaat men op zoek naar de nabestaanden van de omgekomen bemanningsleden. Het geeft enorme voldoening als men vervolgens de familie een tastbaar bewijs van de vondst kan overhandigen.


Wilt u nog een boek kopen?

Neem dan contact op met de schrijver Jacques Haumann. Tel.: 0478 - 514037 of 06 12 33 57 02