Zoek

Crowdfunding actie voor touringcar ’Wings of Freedom’

21-02-2020

Dringend beroep aan onze website bezoekers.

Begin maart ontvangen we in onze regio 38 personen uit Engeland en Canada. Het zijn nabestaanden van de omgekomen bemanningsleden van de Lancaster ED449, die op 12 maart 1943 crashte nabij de Ontginningsweg in Bergen. Deze nabestaanden zijn uitgenodigd en komen van ver om de onthullingsceremonie van het monument ‘Wing of Freedom’ bij te wonen op woensdag 4 maart.

Het merendeel  verblijft gedurende enkele dagen in gastgezinnen.

 Voor hen is een driedaags programma samengesteld inclusief maaltijden en met volledige hulp van vrijwilligers en ondernemers op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 maart 2020.

De werkgroep ‘Wings of Freedom’, waarvan Archief Well deel uitmaakt, wil deze nabestaanden gastvrij ontvangen en laten merken dat we dankbaar zijn voor het feit dat wij 75 jaar later nog steeds in vrijheid mogen leven, mede door de offers die hun families hebben moeten brengen.

Op dit moment is bijna alles rond en geregeld, maar er is nog één los eind.

We hebben alles in het werk gesteld om een touringcar gesponsord te krijgen om deze gasten gedurende drie dagen te vervoeren naar de programmaonderdelen. Helaas is ons dit niet gelukt door verzekering technische problemen.

Nu heeft het bestuur van Archief Well besloten om toch een touringcar te vast te leggen voor deze periode. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 1500,00. We starten nu een doneer actie om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Tijdens het maandelijkse ‘Ontmoetingspunt’ in de Buun leverde dit al € 230,00 op, een prachtig begin.

►►OPROEP◄◄

Wilt u een bijdrage doen om deze mensen gedurende hun verblijf hier comfortabel te vervoeren, maak dan uw bijdrage over naar Bankrekeningnummer NL90RABO0158869788

t.n.v. St. Archief Well onder vermelding van Bus ‘Wings of Freedom’

Iedere euro is welkom.

Meer info over de crashroute 'Wings of Freedom staat ►HIER◄

   

Overige nieuwsberichten