Zoek

Familie Weijs-Vink schenkt uniek dressoir aan Archief Well

04-09-2018

 

 


 

Enkele jaren geleden schonk Sjef Vink, de zoon van molenaar Toon Vink, aan Archief Well een unieke Wellse korenmaat, geijkt in 1773 en met erop uitgesneden de pijl van het Wellse wapen. Sjef is op 16 maart 2017 overleden en in het huis woont nu dochter Irene met haar gezin.
Opa Toon Vink en zijn vrouw Nel lieten, na de verwoesting van de molen, van het resterende molenhout na de oorlog meubels maken. Bij de familie aan het Moleneind stond nog een dressoir, dat van dit molenhout gemaakt was. Ze wilden het weg doen en zodoende nam Irene contact met ons op met de vraag of Archief Well interesse had in dit meubel. Er was al eens een foto van gemaakt, die op onze website te vinden is onder ‘windmolens op Molenberg’. Wij vonden het waard om dit erfstuk te bewaren. Per slot van rekening is het een tastbaar overblijfsel van de windmolen, die eeuwenlang tot eind 1944, mede de ‘skyline’ van ons dorp bepaalde.
We hebben de kast opgehaald en gestald in ons depot in het Wellsmeer. Daar zal hij functioneel gebruikt worden voor het bewaren van documenten enz. En bij een expositie in de toekomst zullen we hem dan ook tonen aan het publiek.


Archief Well dankt Irene en Hans Weijs-Vink voor deze mooie gift.

 

Archief Well voorzitter Ger Peters neemt het molen-dressoir in ontvangst van Irene Weijs-Vink.

 

 

Overige nieuwsberichten