Zoek

Legaat uit erfenis voor Archief Well

12-04-2022

Op 3 november 2021 overleed een van de grondleggers en oud-voorzitter van Archief Well: Mia Ummenthum-Coppers. Deze week mochten wij uit haar erfenis een legaat van ruim € 2200,00 ontvangen. Na haar terugtreden als voorzitter werd zij benoemd tot erelid en ontving zij, samen met haar zus Nelly, de Erepenning van de Heerlyckheid Well. Niet alleen dit bedrag mochten wij tegemoet zien, maar ook de historische verzameling die Mia in tientallen jaren had verzameld, kwam onze kant op.

Mia droeg haar geliefde ‘dörpke àn de Maas’ een warm hart toe en was vanaf jonge leeftijd zeer begaan met de cultuur en historie van Well. Mia heeft een onuitwisbare voetafdruk nagelaten in de ruim zestig jaar dat zij zich heeft ingezet voor ons dorp. De Stichting Archief Well was haar nalatenschap, maar ook de toekomst en de continuïteit hiervan lag haar na aan het hart.

Vandaar ook deze ruimhartige financiële geste. We zullen het bedrag dan ook besteden aan het nog meer openbaar maken van onze rijke cultuur en historie voor ieder die zich hiervoor interesseert.

Een postuum dankjewel Mia.

Namens het bestuur, Ger Peters voorzitter.

 

Overige nieuwsberichten