Zoek

Boekpresentatie druk bezocht.

27-11-2011

Het was flink druk in de Buun op zondag 27 nov. 2011 t.g.v. de presentatie van het eerste boek van Stichting Archief Well e.o. met als titel ' Van tho Valstegen tot Gulickshof '.
Het boek is geschreven door Martin Philipsen uit Beek en Donk, die getrouwd is met Mia Rijs. Mia is opgegroeid op de Gulickshof.
Zeven jaar heeft Martin gegraven in de geschiedenis van Well, buurtschap Elsteren met zijn bewoners en m.n. de Gulickshof.
Martin vertelde het tijdens de boekpresentatie op boeiende wijze.
Mia Ummenthum-Coppers overhandigde de eerste exemplaren aan de schrijver, de oudste nog levende en in het Elsteren opgegroeide Louis Koppes, in de volksmond Louis van de Bònd genoemd.
Datzelfde deed ze bij Dhr. Laureijs van Kampergeul B.V., die de uitgave van dit boek financieel mede mogelijk heeft gemaakt.
Ook burgemeester Majoor nam een exemplaar in ontvangst en dankte met een sympathieke toespraak waarin hij de hele volle zaal een welgemeend "Lang zullen ze leven" voor de schrijver en zijn echtgenote liet zingen.
Een daverend applaus viel hen ten deel als afsluiting van deze sfeervolle boekpresentatie.


Het boek Van tho Valstegen tot Gulickshof wordt inmiddels hoog geprezen als een "must" voor iedere boekenkast. Het is nog voor € 19,95 te koop op donderdag tijdens de opening van het archief in de Buun, evenals bij de medewerkers Ger Peters en Marleen Timmermans, in de winkel van Vissers "Alles onder één dak" Kasteellaan 11a en via deze archief website.
Op = Op, want de oplage is beperkt.


Archief Well kreeg er ook weer enkele "vrienden van het archief" bij.
Dat stimuleert enorm om op de ingeslagen weg door te gaan.
Voor € 25,00 per jaar kunt u ook vriend worden.
Dat is je het graven naar de geschiedenis van Well e.o. en het bekijken van de foto's op de site toch zeker wel waard.


Kijk op deze pagina voor meer informatie en het fotoalbum van de boekpresentatie.