Zoek

Cheque voor Archief Well

30-10-2016

vlnr: Ron Coppers, Ger Peters, Mia Ummenthum, Jorn Sprunken, Danny Sprunken, Wim van der Coelen en Fanny Coppers.

Ron en Fanny Coppers van B&B La Belle Meuse en Ensuite in de Grotestraat besloten om het 5-jarig bestaan van hun lunchroom Ensuite met uitzicht op de Maas, niet zomaar voorbij te laten gaan. Er werd een actie op poten gezet waarbij de lunchroom 5 procent van de prijs van vijf gerechten doneerde aan goede doelen. En dat over een periode van vijf maanden. De opbrengst ging naar een plaatselijke vereniging en stichting en naar één landelijk goed doel.
Honderden mensen hebben deelgenomen aan deze actie. Volgens Ron Coppers is dit initiatief zeker geslaagd.

Drie cheques van elk 250 euro zijn op zaterdag 29 oktober uitgereikt. Eén aan de landelijke organisatie KiKa die fondsen werft voor onderzoek naar en de strijd tegen kinderkanker. Eén cheque werd in ontvangst genomen door Mia Ummenthum en Ger Peters van  Archief Well en ook Wim van der Coelen, voorzitter en regisseur van toneelvereniging De Buunspeulers Well kreeg een cheque in handen gedrukt door Ron Coppers.
"Dit bedrag is van harte welkom", verklaarde van der Coelen, en voegde er aan toe: "Dit moeten ze elk jaar doen".

Ger Peters, penningmeester van  Archief Well verklaarde dat ook het Archief erg blij is met dit prachtige geldbedrag. Het Archief moet namelijk haar eigen broek ophouden. Het kan alleen in stand en openbaar blijven dankzij donaties.

Bij het 10-jarig jubileum van La Belle Meuse Ensuite wordt een nieuwe actie overwogen.