Zoek

Herdenking 4 mei 2017 bij het Monument der Gevallenen op de Hamert.

22-04-2017

Opdat wij nooit vergeten...

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei wordt er in de gemeente Bergen, zoals ieder jaar, een herdenking gehouden bij het Monument der Gevallenen op de Hamert in Wellerlooi.

Ook dit jaar is er weer een afvaardiging van de gemeente Weeze bij deze herdenking aanwezig. Om 19.30 uur verzamelen alle deelnemers aan de herdenkingsstoet  zich bij Pannenkoekenhuis 'Jachthut op den Hamer' aan de Twistedenerweg in Wellerlooi. Om 19.40 uur vertrekt de stoet, onder begeleiding van het St. Antonius gilde, naar het monument. Het Wellse gilde heeft in 1990 het monument gadopteerd en vormt bij de herdenking de erewacht. 

Na aankomst bij het Monument wordt er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. De collegeleden van de gemeente Bergen, het gilde, familieleden van de overledenen en bezoekers zullen na het stiltemoment overgaan tot kranslegging. De krans van de gemeente wordt door de collegeleden gelegd.Tijdens de plechtigheid heeft iedereen de gelegenheid om een eenvoudige bloemenhulde te brengen. Fanfare 'Nooit Gedacht uit Wellerlooi speelt tijdens deze bloemenhulde. De herdenking wordt afgesloten met een gedicht dat wordt voorgedragen door Daantje van Giesen, jeugdlid van de Wellerlooise fanfare, gevold door een herdenkingstoespraak van burgemeester Pelzer. Na afloop is iedereen welkom in 'Jachthut op den Hamer'.

 

LEES >>> hier het verhaal van het massagraf en bekijk de foto's van het graf en de daders.