Zoek

Nieuw in Well: De Historische Molenroute.

11-09-2017

NOTEER IN UW AGENDA: 14 en 15 oktober 2017 Archeologiedagen bij Archief Well

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13,14 en 15 oktober 2017 waaraan Stg. Archief Well twee dagen deelneemt, zullen voor het eerst rondleidingen worden gegeven langs de locaties in Well waar in het verleden molens hebben gestaan. 
In 2015 is de werkgroep Molens ontstaan na de expositie "Molens in Well door de eeuwen heen".
Door o.a. speurwerk van Michel Stevens in het Archief te Maastricht en de kennis en ervaring op molengebied van Joost Schoenmakers, bleek dat Well niet alleen de molen van Vink heeft gehad, maar dat er door de eeuwen heen zes molens hebben gestaan. Zo ontstond het idee voor een Molenroute. Bij de locaties waar de molens hebben gestaan worden borden geplaatst met daarop korte informatie over de molens. Op deze borden komt t.z.t. ook een QR code, die doorlinkt naar onze website waarop uitgebreide info te vinden is over de betreffende molens.
Ook willen wij enkele malen per jaar, voornamelijk in de zomervakantie periode, rondleidingen geven. Wij zien dit als een aanvullend initiatief om het toerisme in onze gemeente op cultuur-historisch gebied te bevorderen.
 
We hebben bij de gemeente Bergen een verzoek ingediend voor medewerking aan de Molenroute. Het verzoek werd gehonoreerd en de borden worden t.g.v. de Nationale Archeologiedagen nog vóór 14 oktober geplaatst. 
 
De rondleidingen zijn vanaf MFC De Buun.

De vertrektijden zijn op zaterdag 14 en zondag 15 oktober om 13.00u. en 15:30u. Duur van de rondleiding is ca. 1½ uur. 
Per rondleiding ca. 20 personen en de deelname is gratis.