Zoek

Boek Vliegtuigcrashes gemeente Bergen gepresenteerd

07-02-2018

Zaterdag 3 februari 2018 is tijdens een overweldigende belangstelling het boek 'Vliegtuigcrashes en noodlandingen WO II Gemeente Bergen gepresenteerd in MFC De Buun te Well.

Zo'n 220 belangstellenden waren erbij aanwezig toen wethouder Splinter van de gemeente Bergen het eerste en .. het tweede exemplaar van het boek in ontvangst mocht nemen van de auteur.

Jacques Haumann, de schrijver, was in de veronderstelling het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek aan de burgemeester van Bergen te mogen overhandigen. Maar die zegde af, en daarom werd besloten om ex-defensieman Antoon Splinter, nota bene op zijn verjaardag, in te vliegen om de klus te klaren. Er bleek geen escorte van jachtvliegtuigen voor nodig te zijn om hem tijdig en ongeschonden in De Buun te laten verschijnen.

Met een korte toespraak, die hij met veel verve presenteerde, wist Splinter het publiek al snel op zijn hand te krijgen. Dit boek staat ergens voor. Het heeft inhoud en betekenis en is een herinnering aan allen die, in veel gevallen, hun leven hebben gegeven voor de vrijheid die wij nu kennen.

Antoon Splinter kreeg uiteindelijk twee boeken in zijn handen gedrukt. Eén voor de burgemeester, en een voor hemzelf als verjaardagscadeau. Dat wist hij wel te waarderen, om vervolgens met zijn overgekomen ouders, familie en bekenden alsnog op zijn jaardag te klinken.


Jacques Haumann (rechts) overhandigt het tweede 'eerste' boek aan Antoon Splinter.

Joop Hendrix uit Helmond (links),oud F-16 piloot en vlieginstructeur bij de Koninklijke Luchtmacht verzorgde een interessante lezing. Schrijver Jacques Haumann uit Venray (rechts), die een herdruk (in kleine oplage) laat maken van het (bijna) uitverkochte boek.

De opkomst was ver boven verwachting, de organisatie moest snel nog extra stoelen regelen. Om toch iedereen een plekje te geven heeft de Buun de bühne snel ingericht met extra zitplaatsen.

Interview : >> Maasland Radio met Jacques Haumann

Vragen? Bel de schrijver: 0478-514037