Zoek

Zomerse rondleidingen Historische Molenroute Well

14-07-2018

LOOP MEE!  Op zaterdag 18 augustus 2018

 

Tijdens de Nationale Archeologiedagen in oktober 2017 hebben vrijwilligers van "de Molengroep" van Archief Well voor het eerst rondleidingen gegeven langs de locaties in Well waar in het verleden molens hebben gestaan.
Enkele weken daarvoor werden door de Gemeente Bergen op deze locaties de bekende bruine ANWB borden geplaatst. Hierop vindt men beknopte historische informatie over de betreffende molen. Deze borden zijn voorzien van een QR-code, die doorlinkt naar onze website (www.archiefwell.nl) waarop uitgebreide informatie te vinden is over de molens. 


Inmiddels zijn er op diverse locaties in de regio, vooral op plekken waar toeristen komen of verblijven, flyers verspreid met daarin de routebeschrijving. Deze zijn bestemd voor mensen die deze route zelfstandig willen lopen. Dit is een aanvullend initiatief om  o.a. geïnteresseerde  toeristen in onze gemeente op cultuur-historisch gebied te informeren. De folder is ook te downloaden op onze website.

In het najaar geven we met de Molengroep in samenwerking met de Vituschool een rondleiding voor de bovenbouw  van de Wellse basisschool leerlingen. Er is in 2017 ook uitgesproken om jaarlijks in de zomerperiode enkele rondleidingen met gids te houden.

Rondleidingen met gids in 2018.

Gaat u mee op zaterdag 18 augustus? 
Bijeenkomst is om 10:30 uur in MFC de Buun, Kasteellaan 25 in Well.
U wordt ontvangen met een kop koffie en Limburgse vlaai. De gids vertelt u middels een powerpointpresentatie iets over de historie van de Wellse molens.
Hierna volgt de rondleiding, waar u op locaties nog de restanten kunt zien. 
De afstand van de route is ongeveer 3 kilometer en duurt  2 tot 2½ uur. 
Voor info kunt u bellen: 06 37342582. 
U kunt zich tot 2 dagen van te voren inschrijven via info@archiefwell.nl onder vermelding van naam en aantal personen. 
Deelname is € 6,50 p.p., Leden van de "Vrienden van het Archief" en kinderen tot 12 jaar € 4,00. Bedrag kunt u contant voldoen op de dag van deelname.