Zoek

Well vanuit de lucht van voor de oorlog.

31-08-2018

Bekijk de Wellse luchtfoto's van het NIMH

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie ontdekte onlangs honderden nog niet gepubliceerde luchtfoto's van Nederland. Ook vanuit het Wellse luchtruim zijn beelden gemaakt. 

De Luchtvaartafdeeling - de latere Luchtmacht - maakte onder meer bovenstaande luchtfoto's van Kasteel Well en omgeving in de periode 1920-1940. Het kasteel Well is een niet te missen baken.

Luchtfoto's maken tegenwoordig, daar kijkt niemand meer van op, maar b.v. in de jaren dertig van de vorige eeuw was het zeker geen gemakkelijke klus. De vliegers van de 'Luchtvaartafdeeling' moesten er voor opstijgen met een half open vliegtuig. In de snijdende wind stond een van de vliegers dan op, om vanachter een enorm fototoestel op de neus het beste plaatje te schieten.

Vorig jaar zette het NHMH al duizend historische foto's online waaronder die van het kasteel Well. De link er naar toe is destijds al op deze site geplaatst. Nu dus ook nog een foto van de kom van ons dorp, met de Maas, het kasteel en de in 1936 veranderde Kasteellaan.

Ga naar >>> deze pagina <<< voor de link naar de foto's die je dan kunt navigeren en inzoomen.