Zoek

Historie van het Wellsmeer onder de aandacht.

16-06-2019

Zaterdag  15-06-2019 vond per huifkar een excursie plaats naar het Wellsmeer, waarbij de historische betekenis van dit gebied op bijzondere wijze onder de aandacht werd gebracht. Deze excursie was georganiseerd om de leden van de zgn. ‘Meedenkgroep ELWM’ in de gemeente Bergen niet alleen meer bekend te maken met het gebied waar de gemeente het Energie Landgoed Wells Meer wil inrichten, maar vooral om bijzondere aandacht te besteden aan de rijke historie van het gebied.

Voorafgaand aan de excursie werd in MFC De Buun in Well een indrukwekkende Powerpointpresentatie gehouden gebaseerd op vele foto’s vanuit het Wells Archief en aangevuld met enkele geluids- en filmfragmenten. Gastspreker en gids tijdens de excursie was de heer Pieter Arends, de laatste bedrijfsleider van Landgoed Wellsmeer BV op het moment dat in 2009 het gehele landgoed aan de Provincie Limburg werd verkocht.

Op donderdag 27 juni is tijdens twee bijeenkomsten in MFC De Buun de presentatie herhaald voor belangstellenden uit de hele gemeente Bergen. Beide voorstellingen werden druk bezocht en de aanwezigen hadden veel lof voor de getoonde beelden, de uitleg en de organisatie.

v.l.n.r. Ger Peters - Patty Strik van de "Meedenkgroep ELWM" en Pieter Arends, voormalig bedrijfsleider van het Wellsmeer.