Zoek

Vierde informatiebord 'historie oude panden' bevestigd.

26-10-2020

 In onze oude dorpskern op Grotestaat 62.

Oktober 2020,

Tegen de gevel van het pand Grotestraat 62 heeft Archief Well, in samenwerking met de huidige bewoners Ans en André Veugen, op 21-10 het alweer vierde ANWB informatiebordje bevestigd. In dit pand was vanaf 1815 de eerste marechaussee kazerne in de gemeente Bergen gevestigd.

De informatieborden vertellen voorbijgangers meer over de historie van gebouwen en dragen daarmee sterk bij aan de beleving van een stad, dorp of gebied.

Naast de plaatsing van de oude straatnaamborden geeft dit initiatief van Archief Well ook een vervolg aan ons streven de historie in de openbare ruimte van ons dorp zichtbaar te maken. Ook naar de toekomst toe. Om dit te promoten neemt Archief Well de helft van de kosten van deze borden op zich. De vervaardigingskosten zijn ongeveer € 160,00 per bordje voor een monumentaal pand en ongeveer € 300,00 voor een oud pand dat geen monumentstatus heeft.

Er zijn in ons hele dorp nog verschillende oude panden. Wij willen de bewoners van panden, die voor zo’n bordje in aanmerking komen, t.z.t. benaderen. Men kan natuurlijk ook zelf  via info@archiefwell.nl contact opnemen. De familie Veugen sponsorde aan ons overigens het deel dat Archief Well zou bijdragen. Hiervoor uiteraard onze hartelijke dank.