Zoek

75 (+2) jaar Vrijheid, vieren en herdenken in Well.

07-03-2022

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA.

 

De organisatie is in handen van "Werkgroep 75 jaar Vrijheid, vieren en herdenken in Well".

In maart 2020 werden vanwege Covid de festiviteiten rondom de 75-jarige bevrijding uitgesteld. In 2021 heeft de werkgroep i.v.m. de strenge covid-maatregelen helaas opnieuw moeten besluiten het oorspronkelijke programma af te gelasten.
De organisatie heeft nu nogmaals alles geregeld. Men ging uiteraard voor een veilige optie en driemaal is scheeprecht.

75 (+2) jaar Vrijheid, vieren en herdenken in Well wordt nu in afgeslankte vorm gehouden op 9 en 10 april 2022. Archief Well is een onderdeel van de organisatie.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA:

Zaterdag 9 april 2022:  
10:00 uur: Concert  van het Stemmenorkest Well ‘De Kracht van een Lied’ 
Locatie St. Vituskerk, Hoenderstraat te Well.  
Met aansluitend: Onthulling oorlogsmonument nabij het Historisch Kerkhof aan de Maas.
‘Ter nagedachtenis aan Wellenaren omgekomen door oorlogsgeweld in WO2’

Vanaf 14:00 uur: De eerste Wellse dorpsquiz  WETTE WELL? WETTE NIE? 
20:00 uur: Finale van de Quiz met feestavond en prijsuitreiking.. 

Teams van 5 tot 15 personen kunnen zich tot 20 maart inschrijven via een mail naar: wettewellwettenie@gmail.com

De deadline voor opgave komt in zicht...meldt je voor zondag 20 maart aan via wettewellwettenie@gmail.com ‼️

We merken dat er veel vragen zijn over hoe de dorpsquizdag eruit gaat zien. Op de eerste plaats...denk er niet te moeilijk over. Meedoen is echt gegarandeerd leuk! En winnen is natuurlijk het doel...maar die dag vol gezelligheid is echt onvergetelijk!

Hierbij meer details:

➡️We verzamelen allemaal om 14.00 uur in de Buun. Moet iedereen daar aanwezig zijn? Het liefste wel zodat we elkaar even kunnen zien. Maar mocht een team niet compleet zijn...geen probleem!

➡️ Onze burgemeester Manon Pelzer zal samen met ons de opening verzorgen.

➡️ Vervolgens krijgen jullie het grote vragen- en opdrachtenboek en gaan jullie snel naar jullie eigen uitgezochte "thuisbasis". Tip! Handig om deze zo dicht mogelijk bij de Buun te hebben.

➡️ We hebben 4 rondes met vragen. Elke ronde duurt 1 uur. De 1ste ronde begint om 14.30 uur. Aan het einde van elke ronde moet het antwoordenboekje van die ronde door 1 teamlid ingeleverd worden bij ons in de Buun.

➡️ Elke ronde heeft een onderwerp met daarbij weet vragen, die je op kunt zoeken, goed over na moet denken of waarvoor je mensen kunt bellen etc. Er zijn doe opdrachten, opdrachten die je op je locatie kunt doen, maar waar je ook voor naar buiten moet. Denk aan iets in elkaar zetten, iets creatiefs uitbeelden, een puzzel oplossen etc. Bij sommige opdrachten verzamelen van alle teams 1 persoon zich.

➡️ Zorg dus voor laptops, pennen, papier, encyclopedie, knutselspullen etc etc. Zorg dat je hulplijnen kunt bereiken. Maak een taakverdeling, wie beantwoordt welke vragen.

➡️ Wij houden contact met jullie via oa Zoom en WhatsApp.

➡️ Tussen 17.30 en 18.30 is er een pauze ingepland om rustig wat te eten.

➡️De finaleronde is om 20.00 uur in de Buun. Aan deze ronde hoeven niet alle teamleden mee te doen. Maar natuurlijk gaan wij er vanuit dat iedereen er is!

➡️ Hierna begint meteen de feestavond en volgt z.s.m. de uitslag en prijsuitreiking.
 
Zondag 10 april 2022: 
11:00: Nabij de Nicolaasstraat in de Band wordt door twee zoons van de Britse commando sergeant Cyril Dobbs een herdenkingspaneel onthuld dat refereert aan een heldhaftige actie van deze bevrijders op 25 februari 1945. Verzamelen om 10.45 uur op de hoek Kasteellaan - Grotestraat. Deze korte ceremonie is voor iedereen toeganklijk.