Zoek

Historische Molenroute op 29 mei

12-05-2022

Loop mee met de gids.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen in oktober 2017 hebben vrijwilligers van de molengroep van Archief Well voor het eerst rondleidingen gegeven langs de locaties in Well waar in het verleden molens hebben gestaan.

Enkele weken daarvoor werden door de Gemeente Bergen op deze  locaties de bekende bruine ANWB borden geplaatst. Hierop vindt men beknopte historische informatie over de betreffende molen. Deze borden zijn voorzien van een QR-code, die doorlinkt naar onze archief website waarop uitgebreide informatie te vinden is over de molengeschiedenis in Well.

Gaat u mee op zondag 29 mei?

U kunt zich dan tot twee dagen van te voren inschrijven via info@archiefwell.nl o.v.v. naam, contactgegevens en aantal personen. Deelname is € 10,00 p.p., kinderen tot 12 jaar € 6,00.
VOOR DE VRIENDEN VAN ARCHIEF WELL €6,50.  Het bedrag kunt u contant voldoen op de dag van deelname.

PROGRAMMA:

* Bijeenkomst om 09:30 uur in MFC de Buun, Kasteellaan 25 in Well.

* U wordt ontvangen met een kop koffie/thee en Limburgse vlaai.

* De gids vertelt u middels een powerpoint presentatie over de historie van de Wellse molens. Ook ontvangt u een flyer over de historische molenroute.

* Hierna verzorgen onze molengidsen de rondleiding, waar u op de diverse locaties nog restanten van de molens kunt zien. Zo kunt u o.a. binnenkijken bij Huize de Molenberg, dat gebouwd is op de fundamenten van de in de oorlog kapotgeschoten windmolen. Ook de restanten van de Torenmolen bij kasteel Well en de Rosmolen bij voormalig restaurant Vink zijn te bezichtigen.

* De afstand van de route is ongeveer 3 kilometer en duurt 2 tot 2½ uur.

  Voor verdere info: bel 06 37342582.