Zoek

Goedbezochte bijeenkomsten van Ontmoetingspunt Well en Archief Well

01-02-2023

Foto en/of filmpresentatie door Archief Well.

Aan de hand van oude foto’s en video’s samen herinneringen ophalen en daarna genieten van een heerlijk driegangenmenu. Geen wonder dat de bijeenkomsten van Ontmoetingspunt Well zo goed worden bezocht! Wethouder Claudia Ponjee, de beleidsmedewerker Sociaal Domein en de mantelzorgondersteuner aten vorige week gezellig een hapje mee.

“We hebben in onze gemeente zóveel prachtige initiatieven die zich inzetten om het leven in de gemeente Bergen nog een stukje mooier te maken. Als wethouder heb ik het voorrecht om af en toe één van deze initiatieven te bezoeken en zo met eigen ogen te zien wat voor geweldige bijdrage zij leveren aan onze gemeenschap”, vertelt wethouder Ponjee.

Feest van herkenning.
Ontmoetingspunt Well houdt iedere vierde donderdag van de maand een bijeenkomst in MFC De Buun. De bijeenkomst start met een presentatie van Archief Well. De vrijwilligers van het archief laten aan de hand van een thema verschillende foto’s en video’s uit de oude doos zien. Vorige week was het thema ‘Carnaval uit de Maasjoertse historie’.

Aan de aanwezigen werd gevraagd of zij nog mensen of locaties op de foto’s herkennen. Fanatiek werden namen geroepen, vaak gevolgd door een instemmende ‘ja’ of een ontkennende ‘nee’ uit het publiek. Een feest van herkenning én een goede geheugentraining voor de bezoekers. Archief Well schreef enthousiast mee, zodat ze de namen kunnen vastleggen voor de volgende generaties Wellenaren.

Aan tafel!
Iedere bijeenkomst van Ontmoetingspunt Well wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. Voor € 10,50 kunnen de bezoekers genieten van een uitgebreid driegangenmenu, gemaakt door vrijwilligers en/of geleverd door lokale ondernemers. Veel mensen zijn iedere maand van de partij om gezellig samen een warme maaltijd te nuttigen en herinneringen op te halen.


De volgende bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 februari. De zaal in MFC De Buun is open vanaf 10.00 uur. De presentatie van Archief Well start om 10.30 uur. De toegang tot de presentatie is gratis.

Het thema en meer informatie over de foto / film ochtend van 23 februari staat op DEZE pagina