Zoek

Archiefvoorzitter Ger Peters ontvangt Koninklijke Onderscheiding

26-04-2023

Feest in de Papenbeek.

 

Ger Peters was jarenlang actief bij de krantencommissie, de Boerebrulleft van C.V. de Maasjoerts en de Ald Prinse Cômpeneej. Sinds 2003 is hij oprichter en mede organisator van de Mosa Joertsicus. Hij was jarenlang actief voetballer bij EWC 1 en voorzitter van de EWC Jeugdafdeling. Hij was ook bestuurslid van het hoofdbestuur.

Sinds 2010 tot heden is Ger Peters bestuurslid bij Archief Well. Eerst als penningmeester en sinds 2016 als voorzitter. Ger is enorm gedreven om de geschiedenis van Well zichtbaar te maken. Hij nam het initiatief voor het oprichten van het monument voor de Wellse oorlogsslachtoffers, het opknappen van de St. Vituskapel, het aankleden van het monument op het voormalige Ambonezenkamp en zet zich nu in voor het opknappen van het historisch kerkhof aan de Maas.

Ger was zeer betrokken bij het project Aircrashroute Wings of Freedom. Hij was voorzitter van de Wellse werkgroep Herdenking 75 jaar bevrijding. Een ander project waar hij het initiatief voor nam is de Molenroute, waar een presentatie gegeven wordt en rondleiding over de functies van de Wellse molens. Samen met veel vrijwilligers zorgt deze voorzitter er voor dat er enorm veel werk verzet wordt bij het Archief Well.

Vanaf 2017 is Ger Peters lid van de groep “Ontmoetingspunt Well’, waar hij alle voorkomende werkzaamheden op zich neemt. Het Archief Well biedt de bezoekers van het Ontmoetingspunt maandelijks  een voorstelling van oude foto’s of film.

Bij de uitreiking eindigde burgemeester Pelzer met deze woorden: “Bovenstaand overzicht toont een zeer betrokken bestuurder en vrijwilliger die altijd met veel energie, enthousiasme maar ook creatieve en innovatieve ideeën mensen betrekt bij hun leefomgeving en hierdoor meerwaarde toevoegt aan de samenleving. De heer Peters kan dan ook worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.  En aangezien deze inzet zowel voor wat betreft aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten met het zwaartepunt op het gebied van cultuur niet onopgemerkt is gebleven, heeft het Onze Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd u te benoemen als lid in de orde van Oranje-Nassau”.

De vrijwilligers en Vrienden van Archief Well, wensen hun voorzitter van HARTE PROFICIAT !!