Zoek

Donatie van 'Huifkar André Simons' voor Archief Well

25-09-2023

Op zaterdag 16 september trok André Simons en zijn welbekende trekker met huifkar twee rondjes door ons dorp.

Dit was speciaal voor de presentatoren van de L1 Nieuwsshow Maarten Bonnemaijers en Pascal Verlinden met hun vaste luisteraars. Tussen 6 en 7 uur kunnen de luisteraars aan de hand van een thema hun favoriete plaat aanvragen. De meest genoemde titel wordt rond 6.50 uur gedraaid als 'De Voorgloeier'.

De groep is zo hecht dat ze zelfs een speciale “De Voorgloeier Fangroep” op Facebook hebben. André Simons zelf is er ook lid van en bood zodoende zijn mede fans een gratis huifkartocht aan. Ze kwamen niet alleen uit heel Limburg hier naar toe, maar vanuit het hele land. Als verrassing voor de presentatoren kwam collega Bas van der Zwaan opnames maken voor programma Óngerwaeg (binnenkort op L1 TV).

André Simons had Archief webmaster Marleen Timmermans gevraagd om gedurende de rit alles te vertellen over ons dorp.

Spontaan bood hij aan na afloop met de hoed rond te gaan voor een vrijwillige bijdrage, die hij vervolgens doneerde aan Archief Well. André is vriend van Archief Well en is tevens lid van de werkgroep molens van Well. Deze werkgroep onderzoekt momenteel de mogelijkheden  om de rosmolen nabij voormalig café Vink te restaureren.

De mooie opbrengst van € 135,00 werd een dezer dagen overhandigd aan Archief Well. Bedankt André voor deze leuke en welkome geste!!