Zoek

Boekpresentatie goed bezocht.

27-11-2023

DE TWEEDE DRUK BESTELLEN IS MOGELIJK.  

Mail naar info@archiefwell.nl

 

Zaterdag 25 november presenteerden de auteurs Michel Stevens en Ronald van Broeckhuysen het boek De oudste huizen in Well en hun eigenaren’. De opkomst voor de presentatie was verrassend goed, temeer ook omdat het een specifiek boek is vol met feiten. De basis voor dit boek is de eerste kadastrale kaart van Well uit 1821. De geschiedenis van de oudste huizen in de oude dorpskern (Grotestraat, Hoenderstraat en Nicolaasstraat) is door de auteurs onderzocht en loopt door tot heden. In de presentatie nam Ronald de aanwezigen in vogelvlucht nog mee door het ontstaan en geschiedenis van het dorp en gebied, die teruggaat tot voor onze jaartelling. Ter afsluiting werden de aanwezigen nog verrast door een toespraak van de toenmalige kasteelheer graaf Antoon Max Pas de Feuquières (1708-1770) , die dankzij AI (Artificial Intelligence of kunstmatige intelligentie) iedereen meenam naar Well in 1750. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Ger Peters, voorzitter van Archief Well.
De eerste druk, in beperkt aantal ingekocht, was echter al voor de presentatie uitverkocht. De tweede serie is inmiddels besteld en men kan hierop intekenen.

Het dikke boek bevat 388 pagina's en de afmeting is 22x30 cm. Het is NIET in de boekhandel verkrijgbaar maar alleen via Archief Well. De prijs is € 27,50 per boek en kan besteld worden via de mail: info@archiefwell.nl

De tweede serie is binnen. Na uw bestelling nemen wij contact met u op voor de verdere afhandeling.