Zoek

Documentaire DORP VOL BLOEMEN van Wellenaar Wim Voncken

28-03-2024

Op het YouTube filmkanaal van Archief Well te bekijken.

Piet Selten, leidinggevende van de Groen Groep Well, kwam zo’n twee jaar geleden naar ons toe met een idee. Ze wilden graag een film maken waarin de  werkzaamheden van de Groen Groep Well werden vastgelegd. De vraag was of  Archief Well hierin iets kon betekenen. Nou, dat was niet zo moeilijk. We werken al enkele jaren samen met dorpsgenoot Wim Voncken, die van zijn reizen filmpjes maakt. Het zijn eigenlijk kleine documentaires. Wim helpt ons ook al met de eindmontage van het videomateriaal, dat we hebben gekregen uit de nalatenschappen van Sef Zeegers en Wiel Klabbers. Ook is hij bezig met een documentaire over de ontginning en exploitatie van de ruim honderdjarige geschiedenis van Landgoed Wellsmeer die we kunnen tonen als er ooit (?) het Energie Landgoed Wells Meer wordt ontwikkeld.

Wim was bereid mee te werken en zo trok hij het hele seizoen in 2023 op met de Groen Groep gewapend met camera en drone. Hij legde alle inspanningen, maar ook de ontspanningen vast.

Het resulteerde in een prachtig document dat een hechte groep mensen laat zien, die zich 7 maanden per jaar inzetten om Well mooier te maken. Nog mooier dan het al is!

Op zondag 24 maart was de exclusieve première voor deze vrijwilligers met hun aanhang in de Buun.

 Vanaf nu is deze prachtige documentaire > HIER < te zien op ons filmkanaal

Veel kijkplezier.