Zoek

GROTE EXPOSITIE over V.C. TORNADO W.W.

06-05-2024

DE OPKOMST, GLORIE & EINDE VAN DE VOLLEYCLUB.

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw lag achter de Molenberg aan het Moleneind, wat in de volksmond werd genoemd, het Ambonezenkamp. De daar opgroeiende jeugd, vooral de jongens, vonden ontspanning in sport en muziek. Velen in Well leerden toen, onder het zingen van de melodieuze Maleise liedjes, de eerste akkoorden op de gitaar. Anderen probeerden mee te doen met de sport die, op het geïmproviseerde sportveldje vòòr het kamp, beoefend werd…de volleybalsport. Deze Ambonese jongeren die onder de naam ‘The Teenagers’ hier en daar wel eens mee deden aan toernooien, stonden aan de basis wat later volleybalclub Tornado werd.
Nadat eerst dames teams werden gevormd volgden wat later ook de heren, waardoor de vereniging steeds groter werd. Na een fusie (toen wel!) met VC RESIA Wellerlooi werd de naam veranderd in Tornado WW. De vereniging kende een bloeiperiode in de jaren zeventig en tachtig. Er werd zelfs een reis gemaakt naar Canada waar in diverse plaatsen wedstrijden werden gespeeld. Het reikte uiteindelijk tot de landelijke derde divisie in begi  jaren tachtig. Maar drie Noord-Limburgse teams speelden hoger!
De terugkomdag en reünie van Molukse oud-bewoners van woonoord de Oude Molen leek Archief Well een mooie aanleiding die te combineren met een expositie over deze vereniging.
Op zaterdag 8 juni is deze gratis te bezichtigen in MFC de Buun aan de Kasteellaan in Well van 13:00 tot 20:00 uur.

15-08-1961. V.C. Tornado en V.C. The Teenagers, bij het kampioenschap van de Tornado dames.

 

Leden van Tornado W.W. in 1970.