Zoek

NIEUWSBRIEF van Archief Well.

23-04-2020

Ook in deze "corona tijd" wordt er achter de coulissen door diverse Archief vrijwilligers thuis doorgewerkt!

 Well, 23 april 2020,

Beste bezoeker van onze website,

Het ziet ernaar uit dat het indammen en beëindigen van het coronavirus een kwestie gaat worden van de lange adem, met langdurige gevolgen voor het merendeel van de activiteiten die we normaal gewend waren  te doen. Nu de eerste lockdown periode wordt verlengd is het tijd om u even ‘bij te praten’.

MFC de Buun is voorlopig tot 20 mei gesloten en tot die tijd liggen onze activiteiten op deze locatie stil.
Tijdstip van hervatting ligt aan wat er voor de periode ná 20 mei wordt besloten.

Het weekend 75 Jaar bevrijding "Vieren en Herdenken in Well”, dat afgelopen weekend gehouden zou worden is eerder al uitgesteld. Stichting Archief Well is onderdeel van de werkgroep en neemt de realisatie en onthulling ceremonie van een monument voor Wellse oorlogsslachtoffers nabij het Historische Kerkhof voor haar rekening. Onze vrijwilligers o.l.v. Hans Derks en Michel Cornelissen hebben ervoor gezorgd dat het bijna is voltooid, op de plaat met de namen van de slachtoffers na. Deze wordt later geplaatst.
Verder hebben we een rol, in samenwerking met Jesse Sijberts en verzamelaar Tonnie Ebben (uit Groeningen), in het opzetten van een expositie over de Tweede Wereldoorlog in de Buun.
Momenteel is de verwachting dat dit weekend 1 jaar verplaatst wordt naar april 2021, om dan alsnog de 75 (+1) bevrijding te vieren en te herdenken.

Ook zijn er plannen om eind dit jaar een 5e uitgave van het boekje “WELL sporen uit het verleden” uit te brengen. Of dit te realiseren valt moeten we ook nog afwachten. Mocht dit niet haalbaar zijn dan schuiven we dit door naar eind volgend jaar.

In het kader van de dijkversterking Well is namens Archief Well door Ronald van Broeckhuysen een verzoek ingediend voor een informatiebord over de historie van Well, te plaatsen nabij de voormalige veerstoep.
Dit loopt momenteel en het is afwachten hoe de reactie op dit voorstel zal zijn. Het ontwerp voor dit bord is klaar en we houden het warm.

Al met al zijn er, naast ons reguliere werk dat Archief Well doet, nog voldoende stippen aan de horizon die te verwezenlijken zijn om zo onze rijke historie te bewaren, te koesteren en openbaar te maken voor de toekomst.

We hebben nog het geluk gehad dat de onthulling ceremonie van de air crash route ‘Wings of Freedom’ op 4 maart door heeft kunnen gaan. Alle 28 borden bij de crashplekken zijn binnenkort geplaatst in de vier deelnemende gemeenten. De flyer voor de fietsroutes is binnenkort ook klaar, zodat u deze zomer de mogelijkheid heeft om een mooie fietstocht te maken. Houd deze pagina op onze website in de gaten!
En nu u in deze periode toch veel thuis bent, struin dan eens door deze archief website. Ze wordt ook in deze “corona tijd” zeer geregeld aangevuld. U bent dan menig uurtje zoet om terug te gaan in de tijd.

Maar blijf bovenal gezond in deze onwerkelijke tijden. 
Hopelijk duurt het niet al te lang voordat we elkaar weer op een normale manier mogen en kunnen ontmoeten. 

Namens het bestuur van Archief Well,
Ger Peters, voorzitter.

 

Overige nieuwsberichten